Apple'ın 5 milyon sterlin değerindeki ürünleri çalındı - Haberler - indir.com

Apple'ın 5 milyon sterlin değerindeki ürünleri çalındı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-23 11:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

İngiltere'de yaşanan bu olayda bir grup hırsız, içerisinde yaklaşık olarak 5 milyon İngiliz sterlini değerinde Apple ürünü bulunan teslimat kamyonunu kaçırdı. Kamyonu kaçırıp ıssız bir yere götüren hırsızlar, ürünleri kendi kamyonuna aktardıktan sonra ortadan kayboldular. Cupertino merkezli lider akıllı cihaz üreticilerinden Apple, bildiğiniz üzere üst düzey bazı elektronik cihazlar üreterek tüketicilerin beğenisine sunuyor. Apple tarafından üretilerek piyasaya sürülen bu akıllı cihazlar genellikle yüksek fiyatlarıyla gündemde adından söz ettiriyor. Hatta öyle ki şirketin en yeni amiral gemisi nitelikli telefon serisi iPhone 12'ler, ülkemizde 10 bin TL'den başlayan fiyat etiketleri ile sunuluyor. 

Bu teknoloji devinin yükte hafifi pahada ağır ürünleri, doğal olarak hırsızlıkların ilk hedefi oldu. Çin'de bir kargo görevlisinin teslimat için görevlendirmiş olduğu 14 adet iPhone 12 Pro Max'i alarak ortadan kaybolduğu bildirildi. Şu an ise isimleri bilinmeyen bir grup hırsızın milyonlarca dolarlık Apple ürünüyle dolu bir kamyonu kaçırdıkları bildirildi. 

Apple ve Epic Games davasında şaşırtan gelişmeApple ve Epic Games davasında şaşırtan gelişme

5 milyon sterlin değerinde Apple ürünü kaçırıldı

Konu hakkında aktarılan bilgilere göre hırsızların kaçırmış olduğu kamyonun içinde yaklaşık olarak 5 milyon İngiliz sterlini değerinde Apple ürünü vardı. İngiltere, Northamptonshire County'de meydana gelen olayda, hırsızların tam 48 palet Apple ürününü çalmak için kamyona saldırdığı bilgisi verildi. Ülkenin yerel polisi, hırsız grubunun Apple ürünlerini taşıyan kamyonu kaçırdığı ve aynı zamanda sürücü ile güvenlik görevlisini de bağladıkları söyledi. Kaçırma olayı ile ilgili yapılan açıklamaya göre kamyon kaçırılıp uzak bir noktaya götüren hırsızlar, Apple ürünlerini kendi kamyonuna aktardığı ve sonra ise rehineler ile kamyonu arkalarında bırakarak kaçtılar. 

Yaşanan bu olumsuz olayla ilgili soruşturma başlatan kolluk kuvvetleri, "satış için alışılmadık koşullarda herhangi bir Apple ürünü teklif edilmiş veya bu tür ürünleri piyasanın çok daha altında fiyatlarla satan birini tanıyan herkesle" konuşmak istediğini söyledi. Apple ürünleriyle dolu kamyonun içerisinde Apple Watch, iPad modelleri ve şarj cihazları da dahil olmak üzere çok sayıda Apple ürünü yer alıyordu. Geçtiğimiz hafta içerisinde yaşanan olayla ilgili soruşturmalar halen devam ediyor. Konu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha derin bilgiler elde edilmesi bekleniyor. 


Apple katlanabilir İphone testlerine başladıApple katlanabilir İphone testlerine başladı
Apple Podcast'dan yeni bir hareketApple Podcast'dan yeni bir hareket
Apple'a iPhone'ları yavaşlattığı için yine ceza mı ödeyecek?Apple'a iPhone'ları yavaşlattığı için yine ceza mı ödeyecek?

PAYLAŞ