Apple'ın 5 gizli projesi ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Apple'ın 5 gizli projesi ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-04 12:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji şirket Apple, sadece akıllı telefonları ile değil teknoloji dünyasındaki inovasyon ürünleri ile de dikkat çekmeye devam ediyor. Şirketin üretmiş olduğu bilgisayarlardan, üzerinde çalışmış olduğu birçok proje ve içerik bulunuyor. Henüz şirketin tanıtmadığı ve ilerleyen yıllara saklamış olduğu birçok teknoloji içerikleri bulunuyor. Bu içeriğimizde ise Apple’ın gelecek yıllardaki girişimlerine yönelik bilgi ve proje içeriklerine yer vereceğiz. Steve Jobs ve Steve Wozniak tarafından küçük bir bilgisayar üretme hamlesi ile kurulmuş olan Apple girişimi, akıllı telefonlar, TV’ler ve kulaklıklar ile devam etmiş ve bir ekosistem haline gelmişti.

Her teknolojik girişiminde olduğu gibi Apple’da kendi ekosistemini oluşturup büyük bir kitleye hitap etmek istiyor. Her geçen gün bunu geliştiren ve ürün çeşitliliğini arttırmayı hedefleyen Apple’ın ilerleyen yıllara yönelik planlar ve ortaya çıkan detaylarına bu içeriğimizde gelin bakalım.

Bir Apple tedarikçisi, Uygur Türklerini zorla çalıştırma suçlamasıyla karşı karşıyaBir Apple tedarikçisi, Uygur Türklerini zorla çalıştırma suçlamasıyla karşı karşıya

Apple’ın gelecek nesil bazı projeleri

  • Apple Glass
  • Apple uydu
  • Elektrikli Apple araç
  • Karma gerçeklik başlığı
  • Yeni nesil M serisi işlemciler

M serisi işlemcilerin yenileri gelecek

Apple’ın kendi ekosistemini oluşturduğunu biliyoruz. Bu noktada bilgisayar tarafındaki Intel’e olan bağımlılığını azaltmak için 2020 yılında ilk hamlesini yapmış ve M1 serisi işlemcilerini tanıtmıştı. Nitekim M1 işlemcili Mac bilgisayarlarını da sunan şirketin ilerleyen dönemlerde M1 işlemcilerini yenilerini de sunması bekleniyor. Henüz Apple’dan resmi bir açıklama bulunmazken, yeni nesil M2 adına sahip olması beklenen bu işlemcilerin ilerleyen nesillerde görmemiz yüksek bir olasılık ile bekleniyor.

M1 serisi işlemcilerin piyasaya sürülmesi ile beraber ivme yakalayan Apple’ın bu noktada başarısını devam ettirmek için yenilemesi ve bu seriyi devam ettirmesi bekleniyor. Apple Silicon M1 işlemcilerin getirmiş olduğu yenilikler noktasında ise yükselen oyun performansı, daha hızlı uygulama performansı ve uzun pil ömrü gibi detaylar ön plana çıkıyor. Ayrıca kendi üretimi ile beraber maliyetin azalması ile beraber daha düşük fiyatlar ile satışta olması bekleniyor.

Karma gerçeklik başlığı

Şirketin sanal gerçeklik ile artırılmış gerçeklik teknolojilerini bir arada toplayacağı karma gerçeklik başlığı geliştirdiği iddiaları da bulunuyor. İki göz için de 8K çözünürlüğe sahip ekranlar ile gelmesi beklenen bu başlığın bilgisayar ve telefondan bağımsız olarak Apple’ın geliştirdiği M serisi işlemcilerin sahip olduğu bir cihaza bağlanarak çalışması bekleniyor. Sanal gerçeklik teknoloji şirketi NextVR’ı Apple, 2020 yılında satın almıştı. Bununla beraber Apple’ın Facebook’un Oculus şirketine sanal gerçeklik pazarında rakip olması bekleniyor. İddialara göre ise böyle bir ürünü 2022 yılında pazarda görebiliriz.

Apple Glass

Bir dönem patent dosyalarında ortaya çıkan ekosistemin önemli parçalarından olarak gözüken Apple Glass’da gelecek nesil beklentiler arasında  yer alıyor. iPhone cihazı ile entegre olarak çalışması beklenen bu yeni teknolojinin mesajları, haritaları, e-posta ve oyunlar gibi birçok içeriğin gözlük üzerinden takip edilebilmesi bekleniyor. Ayrıca gözlükte yer alacak olan lensler ile beraber kullanıcının bulunduğu ortamdaki ışığa göre gerçek dünyanın gözlüğünü yansıyan görüntüsünde koyulaştırmalar yaparak otomatik bir dengeleme sağlanacak. Apple Glass ürününün 2023 yılında piyasaya sürülme iddiası bulunuyor.

Apple Car

Project Titan iddialarına göre Apple’ın yeni elektrikli arabası otonom sürüş sistemine sahip olacak. Şirkete yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre bu arabayı göreceğimiz tarihin 2024 yılı olması bekleniyor. Ancak 2020 yılında şirketleri etkileyen pandemi sürecinden ötürü projenin 2025 yılına kaldığına dair düşünceler de bulunuyor. Bu cihaza dair detaylar bilinmezken, otomobilin bir üreticiye lisanslanacak olması iddiaları yer alırken, tamamen Apple teknolojisi ile donatılmış olacak.

Apple Uydusu

Şirketin en büyük beklenti oluşturan projelerinden birisi de uydu projesi oluyor. 2019 yılı sonunda bunun hakkında bazı detaylar ortaya çıkarken iPhone cihazlarda doğru veri aktarımı ve konum servisi gibi detayların çok daha işlevsel ve doğru gerçekleşmesi bekleniyor. Bu projenin ise 2024 yılında netleşmesi bekleniyor.


Apple Store uygulamaları indirme rekoru kırdıApple Store uygulamaları indirme rekoru kırdı
Apple M1 çipi nedir?Apple M1 çipi nedir?

PAYLAŞ