Apple'ı Hackleyen 16 Yaşındaki Gencin Cezası Belli Oldu - Haberler - indir.com

Apple'ı Hackleyen 16 Yaşındaki Gencin Cezası Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-28 11:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz yıl 16 yaşındaki bir öğrenci tarafından Apple’ın ağına sızdığı ve birçok güvenli veriyi indirdiği ortaya çıkmıştı. Şimdi ise benzer bir dava olarak karşımıza gelen bu durumda Apple sunucularına giren 13 yaşındaki bir başka genç çocuk ile mahkemelik oldu. Her iki gençte VPN aracılığı ile kimliklerini gizlemiş olsalar da, Apple tarafından gençlerin kullanmış oldukları MacBook’ların seri numaraları üzerinden yerleri tespit edildi ve FBI’a bildirildi. 16 yaşındaki geçtiğimiz yılın olayında genç, deneyimli serbestlik cezası almıştı. Şimdi ise 13 yaşındaki hacker, kendisini savunmak için mahkemedeki yerini aldı.

Apple’ı Hackleyen Çocugun Cezası Belli Oldu

Apple 2013 Yılında Tesla'yı Satın Almak İstemişApple 2013 Yılında Tesla'yı Satın Almak İstemiş

Çocuğun avukatlık görevini yapan Mark Twiggs, müvekkilinin yaptığı şeyin henüz ne yaptığını farkında olacak yaşa gelmediğini ve çok genç olduğunu belirtti. Twiggs, Suçun ciddiyeti hakkında hiçbir fikri yoktu ve bu olay keşfedildiğinde şirkette iş bulabileceğini umuyordu” dedi. Hakim, “Bilişim teknolojisi konusunda yetenekli bir birey olduğu çok açık ancak hiçbir şey, ona bu yeteneğini kötüye kullanma hakkını vermiyor” sözlerini dile getirdi. Mahkeme neticesinde çocuk mahrumiyet almazken, dokuz ay boyunca davranışlarının izlenme şartıyla serbest kaldı.

Apple cephesinden ise konu hakkında açıklama gelmezken, daha önce söylediği benzer şeyler tekrarlandı. Apple olarak ağlarımızı tedbirli bir şekilde koruyoruz. Bunun yanı sıra Bilgi güvenliği profesyonellerinden oluşan bir ekibimiz de yalnızca tehditleri tespit edip bu tehditlere cevap vermek üzerine çalışıyor. Bu durumda ekiplerimiz, izinsiz girişi tespit etti, sınırladı ve olayı yetkililere bildirdi. Kullanıcılarımızın verilerinin güvenliğini en büyük sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz ve müşterilerimizin hiçbir verisinin tehlikeye girmemesi için çabalıyoruz.” 


Apple, iPhone'ları Yavaşlatmadan Önce Haber VerecekApple, iPhone'ları Yavaşlatmadan Önce Haber Verecek
Çin Huawei Kararına Misilleme Yaparsa Apple Ne Kaybeder?Çin Huawei Kararına Misilleme Yaparsa Apple Ne Kaybeder?

PAYLAŞ