Apple'dan Yeni Sesli Asistan Geliyor - Haberler - indir.com

Apple'dan Yeni Sesli Asistan Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-02 12:48:47
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji alanında 2017 yılı ile beraber her kategoride yeni ürünler ve teknolojiler görmeye başladık. Geçtiğimiz senelerde de olasada özellikle bu yıl yapay zeka asistanları noktasında her şirket bir girişim halinde oldu diyebiliriz. Akıllı telefonlardan Samsung'un Galaxy S8 serisi ile yeni sunduğu asistandan yanı sıra Apple'ın Siri'si geliştirilmeye devam ediyor. Piyasanın dev şirketleri Google ve Microsoft'da bu akıllı asistan kategorisine giriş yaparak Amazon tarafında Echo, Google tarafında ise Asistant piyasa yarışına girecekler. Şimdi ise ortaya çıkan bilgiye göre Apple'ın merakla beklenen yeni geliştirdiği bir asistan ortaya çıktı.

Amazon'un Echo akıllı asistanına rakip olarak gösterilen ve uzun süredir çeşitli iddialar ortaya atınlan cihazın son geliştirilmeleri yapılıyor. Apple'ın bu yeni akıllı ev asistanı bir anlamda Siri'yi evde kullanmanın farklı bir yolunu sunacağını söyleyebiliriz. AirPlay desteği ile de gelecek olan bu cihaz ile radyo, müzik ve podcastler bu ürün ile dinlenebilecek. Ayrıca Apple'ın Beats ile ortak çalışma yaptığı ve bu sayede yeni cihazın üstün ses kalitesine sahip olacağı iddia edilenler arasında bulunuyor. Bu yeni model Siri ve AirPlay destekleri ile ön plana çıkıyor ve bu özellikleri üzerinden pazarlanması bekleniyor.

İşletim sistemi olarak yeni cihazın özelleştirilmiş bir iOS platformuna sahip olması ifade edilirken, cihazın teknik detayları, fiyatı ve çıkış tarihi hakkında henüz bir bilgi bulunmuyor. Şuan için cihaz hakkında söyleyebileceklerimiz bu kadar olurken, Apple tarafından yapılacak olan resmi duyuruyu beklememiz gerekecek. Yeni cihazın Eylül ayı içerisinde yeni iPhone serisi ile beraber tanıtılması da beklentiler arasında.





PAYLAŞ