Apple'dan yeni patent yeni Macbook Pro'yla her şey değişebilir - Haberler - indir.com

Apple'dan yeni patent yeni Macbook Pro'yla her şey değişebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-12 12:46:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Apple, piyasaya sürmek üzere olduğu yeni modelleri hakkında biraz ketum davranıyor fakat yine de bazı tahminler ve alınan patentler ile planlar az da olsa gün yüzüne çıkıyor. Yeni Apple MacBook Pro ile ilgili olarak ortaya çıkan yeni bir patent görseline göre, şirketin yeni MacBook Pro modelleri için planları mevcut. Macbook Pro'larda yer alan izleme dörtgeni ve klavye için ortaya çıkan yeni geliştirilmiş sistem aslında Apple'ın MacBook Pro için planlar dahilinde hayata geçirilebilir.

Apple’ın MacBook Pro için yaptığı yeni planlar

iPad'inizi ikinci Macbook'a dönüştürüniPad'inizi ikinci Macbook'a dönüştürün

Yeni Apple Macbook Pro değişebilir

Bilindiği gibi 2017 yılında ilginç bir MacBook Pro konsepti ortaya çıkmış, tamamen dokunmatik özelliklerden oluşan bir klavye son derece heyecan yaratmıştı. Apple herhalde bu konseptten etkilenmiş gibi görünüyor ki yeni alınan bir patent ile MacBook Pro'nun izleme dörtgeni dokunmatik bazı özellikler kazanabilir. Apple, MacBook Pro'nun aynı zamanda klavyesine ekran da ekleyebilir.

Gelecek dönemlerde ortaya çıkacak olan MacBook Pro'nun görünüşünü bilemiyoruz fakat bu patent ile birlikte gelecekteki MacBook Pro'lara yeni kısayollar ya da otomatik düzeltme gibi seçenekleri gibi özellikler dahil edilecek gibi duruyor. 

Tim Cook defalarca birçok defa Apple'ın dokunmatik ekrana sahip bir MacBook yapacağını söylemiş olsa da söz konusu patentin farklı özelliklerde yer alabileceğini gösteriyor. Sistem, normal klavyenin tamamını dokunmatik ekran yapmıyor ve aksine space tuşu ya da izleme dörtgenine bunu ekliyor.

Yeni-Apple-Macbook-Pro-Apple-MacBook-Pro-icin-yaptigi- planlar-apple-patenti

Alınan bu patent masaüstü veya dizüstü bilgisayar kullanan kullanıcılar için yazma verimliliğini üst düzey bir şekilde artırmak için alınmış olabilir.

Yeni sistem ile birlikte otomatik düzeltme ve otomatik tamamlama bu yeni ekranlarla görüntülenebilir. 

Yeni-Apple-Macbook-Pro-Apple-MacBook-Pro-icin-yaptigi- planlar-apple-patenti-01

Aynı Windows işletim sisteminde yar alan kısayol tuşları gibi Apple'da otomatik düzeltme ya da otomatik tamamlamanın yanı sıra ‘’kopyala, yapıştır ve kes’’ için C, V ve X tuş kombinasyonlarını eklenecek ekranlarda gösterebilir.

Ancak burada ilginç bir detay bulunuyor. Bunu gösteren patent çiziminde kullanıcı Command tuşu yerine Control tuşunu basılı tutuyor. Bu da Apple’ın MacBook Pro için yaptığı yeni planlar dahilinde heyecanlandırmaya yetiyor.

 


Tim Cook'dan Apple çalışanlarına evde çalışma izni!Tim Cook'dan Apple çalışanlarına evde çalışma izni!

PAYLAŞ