Apple'dan Yeni MAC Modelleri Geldi - Haberler - indir.com

Apple'dan Yeni MAC Modelleri Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-24 12:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple'ın çalışmaları durdurak bilmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yeni iPad modelleri ile gündemde yerini alan Apple, şimdi ise, iMac tarafında çeşitli yenilikler yaptığının bilgisini verdi. Kullanıcılarını bir an bile boş bırakmayan ve her daim üretime devam eden Apple, güncel çalışmaları olan iMac'ler hakkında bilgi verdi. Fakat tahmin edileceği üzere yeni Apple iMac'lerin fiyatı el yakıyor. Bugün itibariyle Türkiye'de satışı başlanan iMac'lerin etiket fiyatının 41 bin TL;'ye kadar yükseldiği gözlemleniyor. Yeni iMac'ler hakkında elde ettiğimiz verileri değerlendirelim;

Geçtiğimiz yıl ülkemizde yaşanan anormal döviz kuru artışı, hali hazırda pahalı olarak satılan Apple ürünlerinin fiyatlarını daha da uçurdu. Apple ürünleri yaşanan bu sorunlar karşısında fiyat açısında ulaşılmaz bir noktada yer aldı. Bunun son örneğine bakmak gerekirse, Apple'ın piyasaya sürdüğü yeni iMac modelleridir. Yeni iMac piyasaya girdi girmesine de fiyat olarak oldukça yüksek bir mebladan satışa sunuluyor. 

18 Çekirdekli iMac Pro Modelinin Fiyatı Gözüktü18 Çekirdekli iMac Pro Modelinin Fiyatı Gözüktü

Yeni iMac modelleri hem güçlü hem pahalı

Apple tarafından üretilen yeni iMac'ler hem el yakıyor he de son derece güçlü. Fiyatı dikkate almayan ve aynı zamanda Apple'dan da vazgeçemeyen kullanıcıların yeni gözdesi iMac olarak görülüyor. ABD'li teknoloji devi olarak sektörde her yaptığı ile adından söz ettiren Apple,  21.5 inç 4K iMac modellerini Turbo Boost ile 4.6GHz’e kadar hızlar sunan 3.2GHz 6 çekirdekli 8. jenerasyon Core i7 dahil olmak üzere Intel’in en son 8. nesil ve 9. nesil Core işlemcileri ile güncellendiğinin bilgisini verdi. iMac tarafında en güçlü modellerden biri olarak karşımıza çıkan 27 inç 5K iMac’ler 8 çekirdekli ve 9. nesil Core i9 işlemci sistemi ile eskisine göre çok daha güçlü bir konuma getirildi. iMac kullanıcıları yeni üretilen iMac'ler ile işlemlerini çok daha hızlı ve güven içerisinde gerçekleştirecekler. 

Apple, 21.5 inç özelliği ile tasarlanan iMac modellerinin önceki iMac modellerine kıyasla yüzde 60 daha hızlı olarak tasarlandığının bilgisini verirken, yeni üretim olan 27 inçlik iMac cihazların önceden üretilen modellere göre 2.4 kat daha hızlı performans sunduğunu dile getirdi. iMac'ler hakkında bilgi veren Apple, güncellenen iMac modelleri hakkında aynı zamanda yüzde 80 daha hızlı grafik performansı sergileyeceğinin bilgisini de verdi. 64 GB'a kadar daha hızlı performans sergileyen 2.666 MHz DDR4 bellek ve 2 TB’a kadar SSD depolama seçenekleri ile karşımıza çıkan iMac serisi, tasarımsal anlamda serisinin devamlılığını sağlıyor. Yani tasarım açısında cihazlarda herhangi bir değişiklik söz konusu değil. 2012 yılından bu yana kullanılan iMac tasarımlarında değişiklik yok. Geleneksel tasarım yeni üretilen cihazlarda da devam ediyor. iMac'ler üst düzey teknoloji ve yüksek performans kullanımı sunmasının yanı sıra fiyatları ile de dikkatleri üzerine topluyor. Şöyle ki, yeni 21.5 inç 4K iMac modelleri 9.399 TL'den, yeni 27 inç 5K iMac modelleri ise 10.999 TL'den başlayan fiyatlarla bugün itibariyle Türkiye'de de satışa sunuldu. 

 


Tren yolculuğunda 21 inçlik iMac ile çalışan kadın Tren yolculuğunda 21 inçlik iMac ile çalışan kadın
iMac Pro sahip olduğu performansıyla oldukça dikkat çekiyoriMac Pro sahip olduğu performansıyla oldukça dikkat çekiyor
iMac Pro Modeli Satışa SunuluyoriMac Pro Modeli Satışa Sunuluyor

PAYLAŞ