Apple'dan Yeni iPhone İsimleri Hakkında Çarpıcı Açıklama - Haberler - indir.com

Apple'dan Yeni iPhone İsimleri Hakkında Çarpıcı Açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-23 13:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Telefon üreticisi Apple’ın global pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı olan Phil Schiller tarafından iPhone isimlerine dair iddialı açıklamalar yapıldı. Buna göre Phil, iPhone modellerinin sonunda yer alan R yada S gibi ifade eklerinin hiçbir anlamı bulunmadığını dile getirdi. Apple’ın en yeni modelleri bildiğiniz üzere iki yıllık döngüler arası ile tanıtılıyor. Bu noktada bir sene düz bir rakam ile gelen model serisi diğer yıl ise S gibi ek takılara sahip oluyor. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan yeni iPhone XS ailesi S takısına sahip olarak gelmişti. Apple düz rakamlı modellerinde tasarım değişikliğini ortaya sererken, S takısına sahip modellerinde ise daha çok performans artışına yönelik modeller sunuyor.

iPhone’lardaki S Takısının Anlamı

Phil Schiller tarafından yapılan açıklamaya göre iPhone’ların rakamlarının sonuna gelen bu eklerin hiçbir anlam ve ifadesi bulunmuyor. iPhone 3GS modelinde cihazın daha hızlı olduğunu söylemek adına Speed kelimesinin baş harfini kullandıklarını dile getiriyor. Ayrıca iPhone 4S modelinde yer alan S takısının ise Siri’nin gelişini işaret ettiğini belirtiyor. Fakat diğer S takıları noktasında ise Apple hayranlarını üzmek istemeyerek hiçbir anlam ifade etmediğini söylebiliz diyor Phil Schiller. Ayrıca tıpkı otomobillerdeki hızı tabir etmek için S ve R takılarının kullanıldığını görüyoruz. Bu yüzde iPhone’lara da bu yüzden isimlendirmeler yaptıklarını belirtiyor.

Phil Schiller tarafından yapılan bu açıklamalara baktığımız zaman normal kullanıcılarda S takısına sahip bir iPhone modelini daha performanslı ve iyi olarak görüyor. Ancak bu durum Apple’ın bir pazarlama stratejisi olarak geliyor ve cihaz aslında normalinden çokta farklı olmuyor. Apple bu noktada kullanıcıların S takılı bir iPhone cihazın normal bir modelden daha hızlı olduğunu düşüneceklerini biliyor. Bu yılda çıkan iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone XR modellerinin yanında yer alan S ve R eklerinin pek bir anlam ifade etmediğini belirtebiliriz.





PAYLAŞ