Apple'dan Türkiye'ye özel indirim! - Haberler - indir.com

Apple'dan Türkiye'ye özel indirim!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-03 09:16:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasına yön veren isimler arasında yerini alan Apple, Türkiye'de satışa sunulan iPhone modelli akıllı cihazların satış fiyatların indirim yapılması bekleniyor. Apple, ürettiği her ürün ile gerek özellikleri gerek tasarımı gerekse fiyat dengesi ile oldukça dikkat çekiyor. Özellikle ülkemizde satılan Apple ürünleri oldukça ciddi fiyatlara satılıyor. Fakat Apple tarafından bu konu ile alanlı henüz resmi bir adım atılmadı. Bu durum kullanıcı kitlesini üzse de henüz olumlu bir durum söz konusu değildir. Hatta Apple ülkemizde yapılması beklenen indirim adımlarını farklı ülkelerde atmış durumda. Akıllı cihaz sektörünün son durumlarını incelediğimiz taktirde biliyoruz ki, sektörün tamamı gibi Apple cihazlarında yani iPhone modellerinin de piyasada satış olarak düşüş elde ettiğini görebiliyoruz. 

Apple TV+'ın, Türkiye'de isim hakkı Turkcell'de.Apple TV+'ın, Türkiye'de isim hakkı Turkcell'de.

2019 yılının ilk çeyreklik kısmında gerçekleşen satış oranlarına baktığımız taktirde akıllı cep telefonu satışlarından 52 milyar dolar şeklinde bir gelir elde eden firma, geçtiğimiz yılın aynı dönem sürecinde yapılan satış oranlarına baktığımız taktirde yüzde 15'lik bir düşüş yaşandığı görülüyor. Yaşanan bu olay şirketin dikkatini çekmiş olacak ki iPhone ürünlerinde çeşitli indirimler söz konusudur. Bu indirimlerin özellikle ülkemizde yapılması bekleniyordu. Fakat bu durum henüz söz konusu olmadı. Şirketin ürettiği akıllı cihazların satış oranlarında düşüş olması elbette ki iPhone akıllı cihazların etiket fiyatlarından kaynaklanıyor. Ürünler son derece yüksek meblalar ile satıldığı taktirde düşüşler de devam edecek gibi gözüküyor. Cihazların fiyat olarak yüksek meblalara satılıyor olması satış oranlarını düşürse de aynı zamanda farklı sebepler de söz konusudur. 

Apple Çin'de indirim yaptı

Söz konusu bu durum ülkemizde dahil olmak üzere Amerika dışındaki pazarlarda yaşanan yüksek kur artış oranları ve sık sık yaşanan kur değişiklikleri de satış oranlarını düşüren en önemli etkenler arasında yerini alıyor. Geçtiğimiz aylarda bu durumun satışları etkilediğini belirten Apple CEO'su Tim Cook, bu konu hakkında çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ve başarılı adımlar atacaklarının haberini verdi. Amerika dışında satışa sunulan akıllı cihazların satış fiyatları dışında yeniden değerlendirme yapılacağının bilgisini veren Cook, belirlenen pazarlarda iPhone fiyatlarının düşeceğinin haberini verdi. Fakat bu durum yukarı da da belirttiğimiz gibi henüz ülkemizde gerçekleşmedi. 

Apple yaşanan bu olayların ardından iPhone cihazlar başta olmak üzere çeşitli ürünlerinde de indirim yaptı. Fakat bu indirim şimdilik sadece Çin merkezli olarak gerçekleştirildi. Bunun arkasında ise, şirketin kendisinden çok Çin'de vergi sisteminde yapılan değişiklikler yer alıyor. Buna bağlı olarak iPad, Mac, AirPods ve diğer ürünlerde de ciddi indirimler söz konusudur. Kullanıcı tarafından bu durum son derece sevinçle karşılansa da ülkemizde henüz gerçekleşmemesi son derece can sıkıcı bir durumdur. iPhone cihazlarda yapılan indirimin yüzde 5 olarak açıklanmasının ardından, teknoloji devi Apple, düşüşe geçen satış oranlarını bu hamle ile artırmaya yönelik hareket ettiğini öne sürüyor. Şirket bu sayede olumlu geri dönüşler bekliyor. Fakat yüksek fiyat oranlarının indirilmesine rağmen bunlara engel olunmayacak gibi gözüküyor. 

 


Apple Watch EKG Özelliği Avrupa'da YayınlandıApple Watch EKG Özelliği Avrupa'da Yayınlandı
Apple'ın önemli ismi şirketten ayrılıyorApple'ın önemli ismi şirketten ayrılıyor
Apple CEO'su Tim Cook istifasını açıkladıApple CEO'su Tim Cook istifasını açıkladı

PAYLAŞ