Apple'dan Tim Cook'a 750 milyon dolar prim - Haberler - indir.com

Apple'dan Tim Cook'a 750 milyon dolar prim

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-27 15:05:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji markası Apple’ın 10 yıldır CEO’luk görevini yaptığı isim Tim Cook’a şirket tarafından 750 milyon dolar değerinde prim verildi. Hedeflerin tutulması ve şirketin hisse senetlerinin değerlenmesi sonrasında verilen bu prim, Tim Cook’a hisse senedi olarak teslim edildi. Apple, bu prim için 5 milyon lot hisseyi Tim Cook’a devretmiş oldu. 10 yıldır Apple kapsamında CEO’luk görevi yürüten Tim Cook, şirketten dikkat çeken bir prim aldı. Apple’ın başına geçtiği dönemlerde 13 dolar olan lot başı hisse fiyatını 147 dolar seviyelerine kadar çıkartan Cook, geçtiğimiz 3 yıldaki hisse yükselişleri de baz alındığında 750 milyon dolarlık bir prim ödülünün sahibi oldu. Apple, Cook’un primini hisse senetleri karşısında ödedi ve yapılan açıklamalara göre Apple, 5 milyon lot hisseyi Cook’a devretmiş oldu.

Apple’dan Tim Cook’a dikkat çeken prim ödülü

Çip sıkıntısı sadece Apple'ı etkilemiyor!Çip sıkıntısı sadece Apple'ı etkilemiyor!

Bloomberg kaynaklı habere göre Tim Cook’a verilen prim, Stock and Poor’s 500 endeksinde yüksek başarı yakalama sonucu olarak ortaya çıktı. Tim Cook ve Appel arasındaki anlaşmaya göre endekste bulunan şirketlerin en az üçte ikisiden daha iyi durumda olunması gerekiyordu. Tim Cook ise Apple’ı kolay şekilde yükseltmiş oldu. Apple, piyasaya sürdüğü bazı ürünlerde eleştiriliyor olsa da, Tim Cook döneminde yaşanan yükselişi unutmamak gerekiyor. Tim Cook’un CEO olduğu dönemde 2 trilyon dolarlık değere ulaşan ilk ABD’li şirket Apple olmayı başarmıştı.

Bu zamana kadar Tim Cook’un da Apple kazandırdıkları ve Apple’ın da Tim Cook’a kazandırdıkları hiç az gözükmüyor. Apple’a yaptığı yöneticilik görevinde geçtiğimiz yıl, milyarderler listesine girmeyi başaran Tim Cook, o dönemdeki açıklamalarında Tim Cook’un mal varlığının 1.4 milyar dolara ulaştığını belirtiyor. Cook’un aldığı prim, en zenginler listesindeki yerini önemli ölçüde etkileyecek seviyede diyebiliriz.


Güney Kore'den Google ve Apple'a Yüksek Komisyon SavaşıGüney Kore'den Google ve Apple'a Yüksek Komisyon Savaşı
Uğursuz olduğuna inanılan Uğursuz olduğuna inanılan "13" sayısı Apple'ın başını ağrıtabilir

PAYLAŞ