Apple'dan sonra Google da bankacılık sektörüne giriş yapıyor - Haberler - indir.com

Apple'dan sonra Google da bankacılık sektörüne giriş yapıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-14 18:03:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Teknolojinin önde gelen kuruluşlarından birisi olan Google, en büyük rakiplerinden birisi olan Apple'ın Apple Card hamlesinin ardından bankacılık sektörüne gireceğini Citigroup ile yaptığı ortaklık anlaşmasıyla duyurdu. Gelecek yıl hayata geçirmeyi planladığı uygulamanın Apple'dan en büyük farkı vadesiz bir banka hesabı sağlayacak olması. 

Birçok kişinin yakından tanıdığı teknoloji devi Google, bambaşka bir alanda daha boy gösterecek. Yakın zamanda alışılmışın dışına çıkmayı planlayan şirket, bankacılık sektöründe boy gösterecek ve bu alanda müşteri elde etmeye çalışacak. 

Google Stadia'da Hangi Oyunlar Oynanabilecek?Google Stadia'da Hangi Oyunlar Oynanabilecek?

Citibank'ın ana firması olan Citigroup ile iş birliği yapmaya hazırlanan Google, Wall Street Journal'ın çarşamba günü yayınlamış olduğu habere göre "Cache" kod isimli bir projeyi önümüzdeki yıl kullanıcıların hizmetine sunacak..

Google Apple'dan Farklı Bir Yol İzliyor

Apple bilindiği gibi Goldman Sachs ile birleşmiş ve kendi kredi kartını kullanıcılarına sunmuştu. Bahsi geçen kredi kartı son zamanlarda cinsiyetçilik suçlamaları ile karşı karşıya kalmış olsa da ABD'de hatırı sayılır bir müşteri kitlesinin şimdiden oluşturduğu ve arttırmaya devam ettiği görünüyor. Apple'ın ardından Google da kredi kartı işine girmeye karar vermişti. Fakat Google bu işi daha farklı bir yöntemle yapmayı planlıyor.

Google, Apple gibi bir kredi kartı yerine kullanıcılarına vadesiz bir hesap sunacağını belirtti. Citibank'ın sahip olduğu vadesiz hesaplar gibi bir işleve sahip olacak olan bu hesap, kullanıcılara bir nevi banka kartı hizmeti sunacak. Google'ın üst düzey yöneticilerinden olan Caesar Sengupta, Wall Street Journal'a verdiği bir röportajda şu açıklamayı yaptı.

Bankalar ve finansal sistemle derin bir ortaklık kurmak üzerine bir yaklaşım sergileyeceğiz

Google Nasıl Bir Ücretlendirmede Bulunacak?

Google, kullanıcılara sunacağı bu hizmetten ücret talep edip etmemek konusunda şu anda kararsız olduğunu belirtiyor. Apple'ın Apple Card sisteminde yapmış olduğu gibi Google'ın da vadesiz hesap uygulamasının Google Play üzerinden çıkması bekleniyor. 


Google milyonlarca hastanın verisini Project Nightingale ile işliyorGoogle milyonlarca hastanın verisini Project Nightingale ile işliyor

PAYLAŞ