Apple'dan şekil değiştirebilen yeni Magic Mouse tasarımı! - Haberler - indir.com

Apple'dan şekil değiştirebilen yeni Magic Mouse tasarımı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-19 14:01:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bu sene farklı patent başvurularıyla karşımıza çıkan Apple’ın kablosuz faresi olan Magic Mouese’nin ilginç tasarımı ortaya çıktı.

Daha öncesinde ergonomik bir tasarıma sahip olmadığı yönünde çokça eleştiri alan Magic Mouse için Apple kolları sıvadı. Müşterilerin geri dönüşlerini dikkate alan şirketin üzerinde çalıştığı yeni model şekil değiştirebiliyor.

Apple iMAC için kavisli ekran patenti aldı!Apple iMAC için kavisli ekran patenti aldı!

Bilgisayar başında uzun kalan kullanıcılar için en önemli şeylerden biri de kullandıkları farenin rahatlığıdır. Ancak Apple geçmişte bu konuda pek de başarılı sayılmazdı. Daha çok şık tasarımlara önem veren şirket ergonomik fareler üretmek konusunda biraz yetersiz kalıyordu. Bu durumu değiştirmek için bir süredir çalışmalar yürüten şirket bu kez farklı bir yol izlemeye karar verdi.

Apple AR teknolojisi için yeni bir patent aldı

Konforlu bir fare geliştirirken tasarımdan da ödün vermek istemeyen Apple, Magic Mouse için yeni bir patent başvurusunda bulundu. Yapılan patent başvurusundan anlaşılana göre şirket tasarladığı fare kılıfa benzer yapay bir yapıya sahip olacak.

Bu yapı ise farklı konumlara çeken bir aktüatör bulunacak. Dikey olarak hareket etme kabiliyetine sahip olan bu yapının yanı sıra, Apple farenin sol ve sağ kısımlarında da yatay genişletme ve daraltmayı sağlayacak bir mekanik yerleştirmeyi planlıyor. Bu sayede kullanıcılar konforu kendileri belirleyebilecekler.

Bu dikkat çekici tasarımın ise  Paul X. Wang, Hongcheng Sun ve Alex J. Lehmann’a ait. Ancak her yıl yüzlerce patent başvuru yapan Apple’ın bu projeyi gerçeğe dönüştürüp dönüştürmeyeceği henüz bilinmiyor ama şirket bu projeyi gerçeğe dönüştürebilirse önemli bir ilke imza atmış olacak.


Apple'dan yeni patent yeni Macbook Pro'yla her şey değişebilirApple'dan yeni patent yeni Macbook Pro'yla her şey değişebilir
iOS 14 kodlarında yeni gelecek Apple ürünleri ortaya çıktı!iOS 14 kodlarında yeni gelecek Apple ürünleri ortaya çıktı!

PAYLAŞ