Apple'dan polis hacklemesine karşı güncelleme geliyor - Haberler - indir.com

Apple'dan polis hacklemesine karşı güncelleme geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-19 14:10:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Teknolojinin gelişmesi, beraberinde bazı olumsuzlukların da hayatımıza girmesine neden oldu. Bu olumsuzluklardan en önemlisi, artık gizli saklı bir şeyimizin kalmaması. Akıllı cihazlarımızdan yaptığımız her işlem ve neredeyse bütün kişisel bilgilerimiz ortaya çıkarılabiliyor. Bu nedenle insanlar teknolojik bir ürün almak istediğinde, ilk etapta gizlilik kurallarına bakmak istiyorlar ve bilgilerinin paylaşılmayacağından emin olmak istiyorlar. Bu anlamda en iyi teknolojik ürün üreten şirketlerden birisi de Apple olarak karşımıza çıkıyor.

Teknoloji devi Apple, teknoloji dünyasında kullanıcılara birçok akıllı cihazla hizmet sunuyor.  Bu hizmetleri sunarken de kullanıcılarının gizliliğine önem verdiklerini ve bu bilgileri koruyacaklarının altınız çiziyor. Geçtiğimiz günler, App Store'a geliştiriciler için yeni bir kural getiren Apple, geliştiricilerin kişisel bilgileri kullanmasının önüne geçmeyi amaçladı. Şimdi de polislerin iPhone'ları hacklememesi adına bir güncelleme getireceğini duyurdu.

Apple, kişilerin gizliliğine verdiği önemle tanınıyor. Bir yakınınız vefat ettiğinde, eğer iPhone kilidini açmak isterseniz, Apple sizden mahkeme kararı talep ediyor. Bu kurallar aynı şekilde emniyet güçleri için de geçerli bir kural. Emniyet güçleri, bunun için Grayshift tarafından geliştirilen GreyKey'i tercih ediyorlar. iki versiyonu olan GreyKey'in 15 bin dolarlık verisyonu 300 iPhone'u kırabiliyor. 30 bin dolarlık versiyonu ile de sınırsız iPhone kırabiliyorsunuz.  Polis merkezleri de yasal olmasa bile, iPhone'ları kırmak için bu cihazdan kullanıyorlar. Apple da GreyKey'e karşı olarak şimdi bir güncelleme getirmeye hazırlanıyor. Böylece, iPhone'ları polislerin e hacklemesi imkansız hale gelecek. Polislerin önüne geçecek bu özellik 'USB Restricted Mode' adını taşıyor. Özellik, iPhone'lara entegre edildikten sonra, telefonunuzu belli bir süre 'unlock' etmezsiniz, iPhone USB bağlantı cihazlarını kendi kendine kapatacak. Böylece iPhone'un kırılması imkansız bir hal alacak.





PAYLAŞ