Apple'dan logo benzerliğiyle ilgili beklenmyen adım - Haberler - indir.com

Apple'dan logo benzerliğiyle ilgili beklenmyen adım

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-11 11:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple, bu sefer oldukça sıradışı bir haberlerde gündemde adından söz ettiriyor. Şöyle ki Apple logo benzerliği yüzünden bir şirketin başını ağrıtıyor. Apple, şüphesiz dünyanın en kıymetli şirketlerinin başında geliyor. Bu açıdan dev şirket sürekli olarak birçok konuyla gündem de yerini alıyor. Şimdi Apple'ın gündem olduğu konu ise son dönemlerin açık ara en değişik konularından biri. Konuyla ilgili olarak aktarıldığı kadarıyla Apple, Prepear adlı uygulamanın geliştiricisine yeşil renkli olan logolarını kendi logolarına çok benzediği için bir yasal itiraz bildiriminde bulundu. 

Teknoloji devi firmanın uygulamasında bu logoyu kullanmasını istemiyor ve bu da gerçekten oldukça anlamsız gözüken bir durumdur. Logo'nun Apple'ın logosuyla açık bir şekilde benzerlik gösterdiğini söylemek zor. Sonuç itibariyle Apple'a ait olan logo dünyanın en farlı ve özel logosu olarak değerlendiriliyor. Bu durum hakkında kendilerine yardımcı olunmasını isteyen Prepear geliştiricisi, eğer yasal süreç Apple’ın lehine sonuçlanırsa logosunu değiştirmek zorunda kalacak gibi görünüyor. 

Çin’deki iPhone satışları artış gösterdiÇin’deki iPhone satışları artış gösterdi

Apple şu sıralar iPhone 12 ailesi üzerinde çalışıyor

Yeni iPhone ailesinde dört farklı model yer alıyor. Ortaya çıktığı kadarıyla yeni ailede kişilerin 5G’li iPhone 12’ye ulaşmak için en az 649 dolar vermesi gerekecek. 12 Max modeline Apple’ın 749 dolar isteyeceği aktarılıyor. “Pro” modellerin başlangıcını yapan iPhone 12 Pro ise 999 dolardan başlayacak deniyor. En üstteki dev model 12 Pro Max ise 1.099 dolar başlangıç fiyatına sahip olacak. Modellerin normalde biraz daha geç satışa çıkacağını belirtmekte fayda vardır. 


Donanım bazlı iPhone güvenlik açığı ortaya çıktıDonanım bazlı iPhone güvenlik açığı ortaya çıktı
iPhone 12 ekranıyla ilgili yeni gelişmeleriPhone 12 ekranıyla ilgili yeni gelişmeler
Apple, iPhone 12 kamera sorunu için çözüm arıyorApple, iPhone 12 kamera sorunu için çözüm arıyor

PAYLAŞ