Apple'dan Küçük Ekranlı iPhone XE - Haberler - indir.com

Apple'dan Küçük Ekranlı iPhone XE

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-17 10:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknolojinin gelişmesi ile beraber akıllı telefon sektöründe ciddi değişiklikler söz konusu oldu. Telefonların özellikleri çoğaldıkça boyutunda da değişiklik oldu. Özellikle boyut ve genişlik olarak büyüyen akıllı cihazlar her açıdan gelişim gösterdi. Fakat buna rağmen halen küçük boyutlu akıllı cihazlar da aklı kalan kullanıcılar tarafından talep edilen küçük boyutlu akıllı cihaz çağrısına Apple'dan cevap geldi. Kullanıcıların akıllı cihaz konusunda küçük ekran isteklerine cevap veren Apple, yaklaşık üç yıl önce iPhone SE modelli akıllı cihazı satışa sunmuştu. Son zamanlarda 4 inç büyüklüğünde ekran özelliğine sahip olan bu akıllı cihazın farklı versiyonun ortaya çıkmayacağına dair bir çok iddia ortaya atılıyordu. 

Piyasaya sızan ekran koruyucuların ortaya çıkması ve bununla beraber aynı zamanda bir alışveriş sitesinin ürün sayfası açması ile beraber iPhone SE 2 modelli akıllı cihazın yakın zamanda duyurulacağı düşünülüyor. Fakat buna rağmen akıllı cihaz üreticisi Apple'ın geride bıraktığımız 2-3 etkinlik ile iPhone SE 2 hakkında herhangi bir bilgi vermemesi beklentilerin sona ermesine sebep oldu. Akıllı cihazlar kimilerine göre boyut büyüdükçe kullanım konusunda daha da zorlaşıyor. Küçük telefonların kullanım açısında çok daha işlevsel olduğunu düşünen kullanıcılar akıllı cihaz üreticilerinden boyut olarak daha küçük ürünler talep etmekten geri kalmıyor. Apple bir süre önce bu isteği karşılaşmıştı fakat yakın zamanda küçük ekranlı akıllı üretimi konusunda herhangi bir bilgi vermedi. 

4.8 İnç Ekranlı iPhone XE Geliyor4.8 İnç Ekranlı iPhone XE Geliyor

iPhone XE, 4.8 inçlik küçük bir ekran ile gelecek

Günümüz teknoloji ögelerini değerlendirdiğimiz taktirde 4 inç çözünürlükte ekran özelliğine sahip olan telefonların ne kadar yeterli olup olmadığı tartışma konusu olmaya yetiyor. Fakat buna rağmen ortaya çıkan yeni rapor bilgilerine göre Apple'ın aslında iPhone XE olarak adlandırması beklenen yeni akıllı telefon üzerinde çalışmalarını sürdüğünü belirten söylemlerde bulundu. Küçük ekranlı iPhone akıllı cihaz olarak nitelendirilen bu telefonun, 4.8 inç büyüklüğüne sahip OLED ekranlı olması bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda piyasaya giren iPhone XS modelli akıllı cihaz ile benzer bir tasarıma sahip olması beklenen bu yeni küçük boyutlu akıllı cihazın Face ID özelliğine sahip olması beklenen akıllı cihazın en farklı ise elbette ki kasada olacak. 

Apple tarafından üretilen iPhone 8 modelli akıllı cihazdan bu yana tercih edilen cam arka yüzeyin yerine bu yeni küçük ekranlı akıllı cihazda alüminyum kasanın olması bekleniyor. Apple A12 Bionic’den güç alan telefon arka kısmında 12 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.8 diyaframa sahip kamera özelliği doğrultusunda tasarlanması elde edilen bilgiler arasında. Bu bilgilerin yanı sıra aynı zamanda  Apple tarafından üretilecek olan bu akıllı cihazın Foxconn’un Hindistan tesislerinde üreteceği hakkında da çeşitli iddialar söz konusu. Eğer elde edilen raporlar doğruysa, gelecek süreç içerisinde iPhone XE hakkında çok daha fazla detayın ortaya çıktığını göreceğiz. Yakın zaman içerisinde küçük ekranlı akıllı cihaz tercih eden kullanıcılar, Apple tarafından üretilen yeni ürün ile bu isteklerine karşılık bulabilecek. 



PAYLAŞ