Apple'dan katlanabilir telefon gelebilir! - Haberler - indir.com

Apple'dan katlanabilir telefon gelebilir!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-24 18:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Akıllı Telefonlar

Katlanabilir bir iPhone modeli ile sektörde yer alması beklenen Apple, katlanabilir telefonlar için özel bir patent aldı.

Katlanabilir telefon konusunda hazırlıklarını uzun süreden beri sürdüren Apple, menteşe sorununu ortadan kaldıracak yeni bir patent için başvuru yaptı. Katlanabilir modellerdeki en büyük sorunlardan birisi olan menteşelerde, karmaşık menteşe sistemini kullanacak Apple, böylece kullanımdaki tüm handikapları da ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Xiaomi'nin katlanabilir ekranlı telefonu Mi Mix 4 yoldaXiaomi'nin katlanabilir ekranlı telefonu Mi Mix 4 yolda

Apple sektöre damga vurabilir mi?

Akıllı telefon sektörünün en güçlü iki şirketi Samsung ve Huawei 2020 yılı içerisinde katlanabilir modelleriyle sektöre giriş yapmıştı. Ancak tüm bu girişimlere karşın Apple cephesinde herhangi bir tanıtım ve hareketlilik yaşanmadı. Yeni özellikler ve yapılan patent başvuruları ile Apple’ın katlanabilir iPhone modeli ile ilgili gelişmeleri konuşulurken, son patent başvurusu ile birlikte Apple yine gündemde yer almayı başardı.

Apple tarafından yapılan hazırlıklar, bazı uzmanlar tarafından farklı yorumlandı. Zira Samsung gibi sektöre ilk giriş yapan şirketlerin büyük bir bölümü menteşe sistemler nedeniyle eleştiri almıştı. Özellikle Samsung’un sektöre sunduğu Galaxy Fold modeli menteşe sistemlerindeki sorunlar nedeniyle ciddi problem yaratmıştı. Bu nedenle uzmanlar Apple tarafından çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü ve piyasaya sürülecek katlanabilir iPhone modeli ile herhangi bir sorunun yaşanmamasının istendiği öne sürülüyor.

Yeni patentte neler var?

ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’nin yayınladığı verilere göre menteşe sistemlerindeki esnekliğe karşı özel bir önlem alınmış olarak görülüyor. Ekranların korunmasını ve telefonların daha kolay bir şekilde kullanılmasını hedefleyen Apple, yeni modellerinde bu patentleri kullanabilir.

 


Katlanabilir ekran arayüzleri için önemli gelişmeKatlanabilir ekran arayüzleri için önemli gelişme
Samsung'dan AMOLED katlanabilir ekran geliyorSamsung'dan AMOLED katlanabilir ekran geliyor

PAYLAŞ