Apple'dan iPhone'larla ilgili radikal karar! - Haberler - indir.com

Apple'dan iPhone'larla ilgili radikal karar!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-21 11:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bloomberg’in haberine göre Apple üçüncü parti uygulamaların varsayılan olarak belirlenmesine izin verecek

Telefonlarını kapalı bir işletim sistemiyle kullanıcılara sunan Apple aynı zamanda iOS ve iPadOS işletim sistemine sahip cihazlarda kendi uygulamalarını varsayılan olarak sunuyor. Bu uygulamalar birçok Apple kullanıcı tarafından sevilse de zaman zaman sorunlara neden olabiliyor. Çünkü Apple varsayılan uygulamaların değiştirilmesine imkan tanımıyor. Bu kullanıcıların üçüncü parti uygulamaları tercih etmesi durumunda ayarlarını özelleştirmesinin önüne geçiyor.

Apple istismar içeren E-Postalara karşı önlem aldı!Apple istismar içeren E-Postalara karşı önlem aldı!

Ancak Blooberg’ün yayınladığı habere göre Apple bu durumu değiştirmek için bir adım atmaya hazırlanıyor. iOS ve iPad kullanıcılarına sunduğu standart servisleri değiştirme izni vermek için bazı çalışmalara başladığı aktarılan şirketin HomePod cihazlarında da AirPlay kullanımını kaldırarak Spotify gibi üçüncü parti uygulamaların çalıştırılmasına direkt olarak ayarlanmasına imkan tanıyacağı söyleniyor.

Apple üçüncü parti uygulamaların varsayılan olmasına izin verebilir

Apple’ın aldığı bu karar şirketin platformlarını nasıl yönettiği konusunda gittikçe artan antitröst incelemesiyle karşı karşıya olduğu dönemde ortaya çıkmış bulunuyor. Geçtiğimiz sene Avrupa Birliği’nin Spotify’in ve Apple’ın kullanıcıları kendi müzik hizmetine ittiği şikayeti üzerine konuyla ilgili bir soruşturma başlayacağı gündeme gelmişti.

Bunun yanı sıra Apple’ın Siri’ye standart olarak üçüncü parti mesaj uygulamalarından da mesaj gönderme desteği sunacağı da gündemde. Bugün gündeme gelen gelimeler ise Apple’ın internet tarayıcısı, müzik uygulamaları, E-posta tercihi ve navigasyon uygulamalarında seçimi kullanıcılara bırakacağı ihtimalini güçlendiriyor.

Apple’ın sadece uygulama seçiminde değil mesajlar içinde sunacağı bu hizmetin telefon aramaları için de geçerli olabileceği düşünülüyor. Bloomberg’in haberine göre Apple iPad ve iPhone cihazlarında kullanıcılara 38 farklı uygulama sunuyor. Cihazlarda standart olarak gelen bu uygulamaları uygulama mağazasındaki benzer uygulamaların kullanım sayısını da epey düşürüyor.

Apple’ın bugüne dek ürettiği iOS ve iPadOS işletim sistemine sahip milyonlarca cihaz göz önünde bulundurulduğundaysa şirketin kendi uygulamalarını varsayılan olarak sunması ve değiştirilmesine izin vermemesi diğer uygulamalar üzerinde üstünlük kurmaya çalıştığı şeklinde değerlendiriliyor. Daha öncesinde bu konuyla ilgili açıklama yapan teknoloji devi şirket  “Paketten çıktığı gibi iyi bir deneyim sunmak” adına bu uygulamaların varsayılan olduğunu belirtmiş ancak açıklamasında uygulamalarına rakip olabilecek seçenekler olduğunu da doğrulamıştı.


Google Apple News'e rakip oluyorGoogle Apple News'e rakip oluyor
Apple iOS ve iPadOS 13.4 betasının ikinci sürümünü yayınladı!Apple iOS ve iPadOS 13.4 betasının ikinci sürümünü yayınladı!

PAYLAŞ