Apple'dan Intel'e destek - Haberler - indir.com

Apple'dan Intel'e destek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-25 19:01:01
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Apple tarihi için bir devrim olarak tabir edilen Intel tabanlı işlemcilerden olan ARM mimarisinin örnek alındığı Apple Silicon'a geçiş süreci için Intel tarafından hiç de beklenmeyen bir açıklama geldi.

Tarihler 2006 yılını gösterdiği zamanlarda, PowerPC işlemcilerden Intel işlemcilere geçiş yapan ve o gün bugündür tüm Mac bilgisayarında Intel işlemcilere yer veren Apple, aradan geçen 14 yılın sonrasında WWDC20'de üçüncü defa işlemci konusunda değişikliğe gittiğini duyurdu.

Apple iPhone ağı yardımıyla kayıp eşyaları bulacakApple iPhone ağı yardımıyla kayıp eşyaları bulacak

iOS 14, iPadOS 14, watchOS 7, tvsOS 14 ve macOS 11 işletim sistemlerinin lanse edilmesinin ardından Apple CEO'su Tim Cook yeniden sahneye çıktı ve "Mac için tarihi bir gün" sözleri ile Mac bilgisayarlar için ARM tabanlı Apple işlemcilere geçişin ilk duyurusunu yaptı.

Yaşanan bu gelişmenin ardından gözler Intel tarafına çevrildi. Bir Intel sözcüsünden gelen açıklamalar ise şaşkınlık yarattı.

Intel-Apple işbirliği sorunsuz bir şekilde devam edecek

Bir Intel sözcüsü AppleInsider'a yapmış olduğu açıklamada şu sözlere yer verdi.

"Apple, birçok iş kolunda Intel'in bir iş ortağı ve biz onları desteklemeye devam edeceğiz"

Intel işlemcilerin geliştiriciler için hala en iyi seçenek olduğunu olduğunu savunan sözcü açıklamasına şöyle devam etti:

Intel, en gelişmiş bilgisayar deneyimi sunabilmek için çok çeşitli teknolojiler geliştirmeye odaklanmış durumda. Intel işlemcilerle güçlendirilen tüm bilgisayarların, ilerleyen dönemlerde en yeni Tiger Lake mobil platformumuzun kullanıldığı bilgisayarlarda olacağı gibi kullanıcılara kendi alanlarında en iyi deneyimi yaşattığına inanıyoruz. Intel tabanlı işlemciler geliştiriciler için hem bugünün hem de geleceğin en özgür platformudur.

 ARM işlemcili ilk Mac bu yılın sonunda duyurulacak

Apple'ın CEO'su Tim Cook, WWDC20'de ARM tabanlı ilk Mac'in bu yılın sonlarına doğru ilan edileceğini ve gelecek iki sene içerisinde de bütüm Mac bilgisayarlarda Intel -> ARM geçişinin tamamlanacağını açıkladı. 



PAYLAŞ