Apple'dan homeOS adında yeni bir işletim sistemi gelebilir! - Haberler - indir.com

Apple'dan homeOS adında yeni bir işletim sistemi gelebilir!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-04 16:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple tarafından yayınlanan yeni iş ilanlarında istihdam edilecek kişilerin görev tanımlarında homeOS ibaresine de yer verilmesi, teknoloji dünyasında oldukça dikkat çekti.

Apple Nisan ayında gerçekleştirdiği özel tanıtımlar ile birlikte oldukça yoğun bir bahar dönemini geçirdi. Bir sonraki etkinlik ise geliştiriciler konferansı olacak. Apple’ın iOS, watchOS, tvOS ve macOS gibi işletim sistemlerine yönelik özeliklerin ve yeni geliştirmelerin aktarılacağı konferans öncesinde önemli bir gelişme yaşandı. Zira homeOS adıyla yeni bir işletim sistemi geliştirdiği görülen Apple, belki de bu işletim sistemini ilk kez konferansta tanıtacaktı.

Apple'ı iPhone 12 kurtardı        Apple'ı iPhone 12 kurtardı        

homeOS ne? Apple homeOS ile neyi hedefliyor?

Apple tarafından geliştirildiği tahmin edilen homeOS için bilgiler oldukça kısıtlı. Zira Javier Lacort tarafından fark edilen işletim sistemi, şirketin yayınladığı yeni iş ilanlarında yayınlandı. Üstelik ilanda yer alan detaylarda homeOS’un mobil platform üzerine inşa edildiği belirtiliyor.

Apple'ın web sitesindeki ilanda homeOS ile ilgili olan bölümlerde şu ifadeler yer alıyor: “Apple genelinde sistem mühendisleriyle birlikte çalışacak, iOS, watchOS, tvOS ve homeOS'un iç işleyişini öğrenecek ve kodunuzu performans için optimize edeceksiniz. Gelin ekibimize katılın ve dünya çapındaki müzik severler için gerçek bir fark yaratın.” Aslında mevcut ilan Apple Music için yeni geliştiricilere ihtiyaç duyulduğu için yayınlanmış durumda. Bu noktadan hareket ile Apple Music sisteminin de desteklendiği bir homeOS söz konusu.

İşletim sistemlerinde cesur adımlar atmıştı!

Bugüne kadar işletim sistemleri konusunda cesur adımlar atan ve milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan işletim sistemlerini emekliye ayırarak yeni sistemler geliştiren Apple için homeOS adıyla yeni bir işletim sistemi geliştirmek çok zor değil. Şirketin bu hamle ile neyi hedeflediği net olarak bilinmiyor ancak iş ilanının yayınlanmasının ardından yapılan uzman değerlendirmelerinde ortak nokta akıllı ev sistemleri.Akıllı ev için özel bir çalışmalar yapan Apple, yeni ürünlerin yanı sıra homeOS üzerine inşa edeceği ekosistem ile akıllı ev sektöründe de Apple fakrını ortaya koyabilir. Özellikle Mark Gurman tarafından Bloomberg’e verilen bir röportajda, ekranlı ve kameralı yeni bir hoparlör sisteminin geliştirildiği belirtilmişti. homeOS bununla da ilişkilendirilebilir.

WWDC etkinliği ile birlikte Apple tarafından homeOS için detaylı bilgilerin aktarılması bekleniyor.



PAYLAŞ