Apple'dan ekrana gömülü parmak izi sensörü patenti hamlesi - Haberler - indir.com

Apple'dan ekrana gömülü parmak izi sensörü patenti hamlesi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-18 21:29:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

ABD’li teknoloji şirketi Apple’ın gelecek yıl piyasaya süreceği yeni iPhone modelleri büyük bir merakla bekleniyor. Şimdi ise şirketin söz konusu yeni iPhone modelleri için bir patent aldığı ortaya çıktı. Bu patent, Apple’ın yeni modellerinde ekrana gömülü parmak izi teknolojisini sunacak. 2019’da birçok amiral gemisi modelde gördüğümüz ekrandan parmak izi okuyucusu teknolojisine Apple’ın 2020 modelleri ile beraber geçiş yaptığını görüyoruz. Henüz şirket geçtiğimiz aylarda iPhone 11 serisini kullanıcıları ile buluşturmuştu. Önümüzdeki yılın serisi de büyük bir heyecanla beklenirken, iPhone 12 serisi olması beklenen bu modellerde yeni teknolojik gelişmeler olması bekleniyor. Apple’ın almış olduğu yeni karar ise iPhone 12’nin yeniliklere sahip olacağını açık bir şekilde gösteriyor.

Apple Tarafından Önemli Bir Patent Alındı

Apple, 24 ay taksit ile iPhone satışına başladı!Apple, 24 ay taksit ile iPhone satışına başladı!

Yeni alınmış olan bu patent içeriğinde Apple’ın ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı üzerinde çalıştığı gözüküyor. Bu patent Apple’dan alışılmış olan Touch ID sisteminden daha farklı bir sisteme sahip durumda. Yeni parmak izi okuyucusu patenti, artık iPhone sahiplerinin parmak izlerinin optik olarak okunabileceğini gösteriyor. Bu patentin kısa süre önce piyasaya giriş yapan 16 inç MacBook Pro modelinin de sahip olduğu okuyucu sensör ile benzerlik gösterdiğini belirtelim. Patentin diğer bilgilerine bakacak olursak, dokunmatik bir ekranın gerekli durumlarında sensör olarak da kullanılabileceği gösteriliyor. Bu noktada tıpkı Android sistemli telefonlarda olduğu gibi ekran üzerinde bulunan parmak izi okuyucusu benzeri bir sensör teknolojisi üzerinde çalıştığı düşünülüyor.

Apple’ın bu teknolojinin ekran genel görünümü üzerinde bir değişiklikle sunabileceği düşüncesi de bulunuyor. Aktarılanlara göre patent evraklarında yer alan bilgilere göre parmak izlerine ait veriler algılanacak ve bir kontrollöre iletilecek. Bu kontrolör ise almış olduğu verileri eşleştirdikten sonra kilidi açmış olacak.


iPhone 12 ailesi fiyatlarıyla ilgili açıklama geldiiPhone 12 ailesi fiyatlarıyla ilgili açıklama geldi
Apple için kötü haber: Çin'deki iPhone satışlarında büyük düşüş!Apple için kötü haber: Çin'deki iPhone satışlarında büyük düşüş!

PAYLAŞ