Apple'dan ekran koruyucu üreten Corning'e 45 milyon dolar yatırım - Haberler - indir.com

Apple'dan ekran koruyucu üreten Corning'e 45 milyon dolar yatırım

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-11 16:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Cihazlarının ekran kalitesini günden güne arttıran ABD merkezli teknoloji devi Apple, Groilla Glass ekranlarının üretici şirketi Corning’e gelişmiş üretim fonundan 45 milyar dolarlık yeni bir yatırım yapacak.

Son yıllarda yatırımlarını arttıran Apple, geçtiğimiz dört sene içinde 450 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. İki sene içinde yatırımlarını arttırmayı hedefleyen şirket, işe Gorilla Glass’la başladı. Öğrenilen yeni bilgilere göre Apple Gorilla Glass ekranlarının üreticisi Corning’e gelişmiş üretim fonundan 45 milyon dolar yatırım bütçesi ayırdı. Konuyla ilgili açıklama yapan teknoloji devi “Yapılan bu yatırım, Corning’in ABD’deki üretim kapasitesini genişletecek olup, şirketi; araştırmaya, geliştirmeye ve uzun ömürlü ürün yapısını destekleyen yenilikçi teknolojilere yönlendirecek.” İfadelerini kullandı.

İddialara göre Apple, Nintendo Switch'e rakip oyun konsolu tasarlıyorİddialara göre Apple, Nintendo Switch'e rakip oyun konsolu tasarlıyor

Apple Corning'e önemli bir yatırım yaptı

Corning hali hazırda iPhone ve Apple Watch gibi pek çok Apple ürünü için ekran üretimi yapan kuruluşlardan biri. Cam, seramik ve ileri optik teknolojileri üzerinde uzman olan Corning’in Apple’la ilk iPhone modeline kadar uzanan uzun ve güçlü bir geçmişi de var. Ayrıca şirket, geçtiğimiz sene Apple için “herhangi bir akıllı telefon camından daha sert” olduğunu iddiasıyla öne çıkan ve telefonları düşmelerden kaynaklanan hasara karşı dört kat daha sağlam hale getiren Ceramic Shield teknolojisini de geliştirmişti. Bu teknolojiyle büyük bir ün salan Corning’nin ürettiği Gorilla Glass ekranlar, Apple’ın yanı sıra Samsung tarafından da tercih edilen ekranlar arasında. Bugüne dek Samsung Galaxy S21 Ultra da dahil olmak üzere pek çok telefonunda bu ekranları kullandı.

iPhone, katlanabilir telefon için ilk adımı attı

Bunun yanı sıra diğer teknoloji şirketleri tarafından da ilgi gören Corning, telefon ekranlarında oldukça geniş bir portföye sahip. Corning’le Apple’ın mazisi düşünüldüğünde şirketin bu denli büyük bir yatırım alması pek sürpriz olmasa da bu rakamın şirketin geleceği için oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz. Apple, Corning’in 45 milyon dolarlık yatırımı tam olarak nasıl kullanacağı konusunda açıklama yapmaktan çekindi. Ancak bu duyuru Apple’ın 2023 senesinde piyasaya sürmesi beklenen katlanabilir ekranlı telefonlar için yeni bir teknoloji arayışında olduğunu akıllara düşürdü.

Hatırlarsanız 2019 senesinde gündeme gelen söylentilere göre Corning, Gorilla Glass ekranlarının katlanabilir versiyonu üzerinde çalıştığı öğrenilmişti. Ve geçtiğimiz Şubat ayında bu ekranların 12 ila 18 ay içinde piyasaya sürüleceği söylenmişti. Eğer Corning bu teknolojide başarılı olursa Samsung’un son katlanabilir telefonlarında kullanıldığı plastik koruma kalkanına bir daha gerek kalmayabilir. Bu teknolojinin istenen başarıyı yakalayıp yaklayamayacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz.

 


Facebook'dan Apple kullanıcılarına yardım çağrısıFacebook'dan Apple kullanıcılarına yardım çağrısı
Yeni aksesuar Apple AirTag hacklendiYeni aksesuar Apple AirTag hacklendi

PAYLAŞ