Apple’dan büyük gönderme:

Apple’dan büyük gönderme: "Gizlilik, tabii ki iPhone’da"

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-04 12:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, bugün itibariyle yayınladığı reklam filmiyle rakiplerinin verileri güvenli bir şekilde tutmasına vurgu yaptı. Hatta öyle ki kişisel verilerin herkesle paylaşılmaması gerektiğini mizahi bir dille anlatıyor. Dev şirket, dijital platformlara yönelik bir reklam filmi yayınladı. Söz konusu bu reklam filminde, rakip platformların kişisel verilerin gizliliğine dikkat etmemesine vurgu yapıldı. Reklamın sonunda “Bazı şeyler size özel kalmalı. iPhone bunun için var.” sloganına yer veriliyor.

Reklamda kullanıcıların arama sorguları, sağlık verileri, konum bilgisi ve şifrelerinin herkesle paylaşılmaması gerektiği mizahi bir dille anlatılıyor. Apple verilerin korunması ve 3. parti uygulamalarla paylaşımı konusunda yetenekli durumda. iOS 14 güncellemesiyle gizlilik odaklı daha fazla yeteneğe kavuşacak.

Apple komisyon savaşlarında yeni cephe: FacebookApple komisyon savaşlarında yeni cephe: Facebook

Apple, reklamda bahsedilen verilerin gizliliğini nasıl sağlıyor?

Safari

“Boşanma avukatı bulmak için sekiz siteye baktım.”

iPhone’da: Safari, yolunuza çıkan izleyicileri ortadan kaldırır. Akıllı Takip Önleme özelliği, sizi bir siteden diğerine izleyen reklamverenleri durdurmaya yardımcı olur.

Apple Harita

“Evim buraya 300 metre uzaklıkta.”

iPhone’da: Harita uygulaması, verilerinizi Apple ID’nizle ilişkilendirmez ve Apple gittiğiniz yerlerin geçmişini tutmaz.

“Tüm hesaplarımın şifresi…”

iPhone’da: Kredi ve banka kartı numaralarınız Apple tarafından gizlenir ve Apple, sizinle ilişkilendirilebilecek işlem bilgilerini saklamaz.

Apple Sağlık

“Kalp atış hızım şu anda 150, 151, 152, şimdi tekrar 150 oldu.”

iPhone’da: Sağlık uygulamasının hangi bilgileri alabileceğini ve bu bilgilerin kimlerle paylaşılacağını siz kontrol edersiniz. Telefonunuz parola, Touch ID veya Face ID ile kilitliyken Sağlık uygulamasındaki tüm sağlık ve fitness verileriniz şifrelenir. watchOS ve iOS’in en yeni sürümlerini kullanıyorsanız ve iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirdiyseniz sağlık ve aktivite verileriniz Apple’ın okuyamayacağı bir şekilde yedeklenir.


Apple, Epic Games’in App Store hesabını kapattıApple, Epic Games’in App Store hesabını kapattı
Apple, 12 inçlik MacBook'u geri getiriyorApple, 12 inçlik MacBook'u geri getiriyor
Apple, yeni App Store politikası ile ilgili açıklama yaptıApple, yeni App Store politikası ile ilgili açıklama yaptı

PAYLAŞ