Apple'dan A14X işlemcili yeni iPad modelleri geliyor - Haberler - indir.com

Apple'dan A14X işlemcili yeni iPad modelleri geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-18 16:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Apple’ın oldukça iddialı olduğu iPad Pro modelleri üzerinde çalışmaları devam ediyor. Şirket tablet tarafında çıtayı bir hayli yükseltmeyi hedeflerken, yeni işlemciye sahip yeni nesil iPad modellere dair detaylar karşımıza gelmeye devam ediyor. Ortaya çıkan detaylara göre Apple, nisan ayında 11 inç ve 12.9 inç ekranlara sahip iki yeni iPad Pro modelini karşımıza sunacak. Bu iki modelin de en az Apple M1 işlemcisi kadar güçlü olması beklenen A14X işlemcisi ile geleceği ifade ediliyor.

Tasarım olarak mevcut iPad Pro modeller ile benzer olacak olan cihazlarda 12.9 inç olan model Mini-LED ekran teknolojisine sahip olacağı ifade ediliyor. Mini-LED ile bu ekran hem parlaklığı hem de kontrastı ciddi şekilde yükselmesi bekleniyor. Mevcut iPad Pro modellerden farklı olarak Thunderbolt desteği ile gelecek cihazlar bu sayede monitör gibi harici ürünlere kolay bir şekilde bağlantı gerçekleştirecek.

Adobe Photoshop Apple M1 resmen yayınlandıAdobe Photoshop Apple M1 resmen yayınlandı

A14X işlemcili iPad Pro serisi iddialı geliyor

Donanımsal açıdan da fark yaratması beklenen bu yeni tablet modelleri için henüz fiyat bilgisi belli olmuş değil. Ancak her nesil modelde olduğu gibi bu serinin de ucuz olmaması bekleniyor. Apple şirketinin 2021 yılındaki ilk etkinliği için şirkete yönelik sağlam kaynaklardan olan Jon Prosser, geçtiğimiz hafta 23 Mart tarihini işaret etmişti. Ancak planlar değişti ve Prosser, etkinliğin artık Nisan ayında yapılacağını açıkladı. Apple’ın nisan ortasında resmi olarak duyurusunu yapmasını beklenen bu etkinlik ise önemli içerik ve duyurulara sahne alacak.

Etkinlik içerisinde beklenen ürünlere baktığımızda ise şirketin takip odaklı aksesuarı Apple AirTags modelini de tanıtması bekleniyor. Bu ürün uzun bir süredir beklenirken, Nisan etkinliğinde Apple AirTags ve yeni iPad Pro modellerinin yanı sıra yeni AirPods modellerinin de gelmesi bekleniyor.


Apple Rusya'da geri adım attıApple Rusya'da geri adım attı
Huawei Apple ve Samsung'tan 5G patent ücreti alacakHuawei Apple ve Samsung'tan 5G patent ücreti alacak

PAYLAŞ