Apple'da varsayılan olmak Google'a 10 milyar dolara mal oldu - Haberler - indir.com

Apple'da varsayılan olmak Google'a 10 milyar dolara mal oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 19 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-14 18:20:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Google ve Apple arasındaki anlaşmanın detayları Goldman Sachs tarafından ortaya çıkarıldı. Araştırmaya göre Google, Apple’a yaklaşık 10 milyar dolarlık bir ödeme yaptı. İşte detaylar. 

En büyük aşklar rekabetle mi başlar? Google & Apple

Harika, Kullanışlı ve Eğlenceli 5 Yeni Google Uygulaması            Harika, Kullanışlı ve Eğlenceli 5 Yeni Google Uygulaması            

Kendi dünyasını yaratan ve kendi özel işletim sistemi ile milyonlarca kullanıcıdan oluşan bir grup oluşturmayı başaran Apple, bu sisteme girmek isteyen yazılım ve firmalar için de fırsat yaratıyor. Fakat bu fırsatın bedeli oldukça ağır. Öyle ki Google’ın Apple’ın varsayılan arama motoru olabilmesi 10 milyar dolara yakın bir bedelin karşılanmasına neden oldu.

Yeni araştırma dikkat çekti

Goldman Sachs tarafından yapılan araştırmada sadece geçtiğimiz yıl içerisinde Google, varsayılan arama motoru olmak adına en az 10 milyar dolar ödedi. Bu rakamın sadece tek bir tarayıcı için olması, mevcut rekabetin ve varsayılan olarak cihazlarda bulunmanın ne kadar önemli olduğunu gösterirken Google tüm bu operasyonlar için toplamda 25 milyar dolarlık bir bütçe ayırdı. Fakat bu bütçenin direk 10 milyarı Apple’ın cebine girdi.

Mevcut özellik Google ve arama motoru bağlantılı servislerin kullanılmasını sağlayacağı gibi aynı zamanda trafik açısından da Google’a katkı sağlayacak. Bu nedenle yüksek bedelleri karşılayarak bu alanda var olmak isteyen Google, Apple’ın da ek gelir elde etmesini sağladı.

Ekonomik tablo memnun edici değil!

Bu kadar yüksek bedellerin Google tarafından karşılanması, ekonomik alanda ise huzursuzluk yaratıyor. Öyle ki bedellerin ödendiğinin ortaya çıkması hissedarlar arasında sorunlar yaratırken mevcut ekonomik veriler nedeniyle Google’ın sorun yaşaması da söz konusu.

Bu yıl ne kadar ödeyecek?

Geçtiğimiz yıl 10 milyar dolara yakın bir ödeme yapan Google, bu yıl ise henüz bu hamlesini yapmadı. Apple ile Google arasında yapılacak görüşmeler sonrasında netlik kazanacak olan tutar yine Google’ın gündeme gelmesine neden olacak. 

Google, Apple'a ödeme yapacak


Google Chrome, multimedya tuşlar desteğine bir sonraki güncelleme ile kavuşuyorGoogle Chrome, multimedya tuşlar desteğine bir sonraki güncelleme ile kavuşuyor

PAYLAŞ