Apple'da İşler Yolunda Gitmiyor - Haberler - indir.com

Apple'da İşler Yolunda Gitmiyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-05 14:33:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple’ın son dönemde attığı adımlar ve uyguladığı fiyat politikaları eleştirilmeye devam ediliyor. Şirket için her şey yolunda gitmezken, bir süre önce çeyrek dilim satış rakamları açıklanmıştı. Apple bu noktada rakamlarda bir düşüş yaşasa da gelirlerini arttırmıştı. Ancak gelen yeni ve son rakamlar ile beraber Apple’ın Hindistan’daki Pazar payında gerileme yaşadığı ortaya çıktı. Henüz geçtiğimiz aylarda yeni iPhone modellerini ve geçtiğimiz haftada ise yeni nesil MacBook Air serisini tanıtan Apple, yeni ürünleri ile dikkat çekmeye devam etse de, aslında işler pekte yolunda gitmiyor.

Apple Hindistan Pazarı

Apple iPhone 5 tamir desteğine son verdiApple iPhone 5 tamir desteğine son verdi

Dünya genelinde akıllı telefon pazarının önemli bölgelerinden birisi olan Hindistan bölgesinde Apple ilk defa çeyrek dilim satış rakamlarında bir düşüş yaşadı. Geçtiğimiz yılın son çeyrek dilimi ile 1 milyonluk satış barajını aşan Apple, bu noktada bu yıl ise 700.000 ile 800.000 arasında bir rakamda kalması bekleniyor. Araştırmayı gerçekleştiren isim olan Neil Shah, 3.çeyre diliminde de neredeyse yarı yarıya bir düşüş olduğu ifade ediliyor. Özellikle artan iPhone fiyatları ile beraber rekabet anlamında çok fazla yenilik sunmayan yeni iPhone modellerinden ötürü Hindistan pazarının Android ekosistemine kaydığı gözüküyor.

2017 yılına baktığımızda ise şirket 3.çeyrek diliminde 900.000 satış barajını yakalamıştı. 2018 yılının aynı çeyrek diliminde ise bu rakamın 450.000 seviyelerinde kaldığını görüyoruz. Apple’ın ülkemiz dahil genel telefon pazarında uygulamış olduğu bu fiyat politikaları ve yaklaşımı şirkete düşüş olarak geri dönüş yapmaya devam ediyor. Yeni nesil iPhone modelleri her ne kadar yeni modeller olarak sunulsa da, selefi modeli iPhone X’e göre çok fazla farklar oluşturmaması eleştirilen noktalardan olmuştu. Bakalım Apple’In yaşamış olduğu bu ekonomik ve rakamsal düşüşler ne derece düzelecek göreceğiz.  


iPhone 8 ve iPhone X'e yavaşlatma özelliği geldiiPhone 8 ve iPhone X'e yavaşlatma özelliği geldi
iOS 12.1 İle iPhone Xs Güzellik Sorunu Çözülüyor mu?iOS 12.1 İle iPhone Xs Güzellik Sorunu Çözülüyor mu?
2019 Model iPhone'lardan Yeni Detaylar2019 Model iPhone'lardan Yeni Detaylar

PAYLAŞ