Apple'a yüksek fiyat politikası nedeniyle tepki gösteriliyor - Haberler - indir.com

Apple'a yüksek fiyat politikası nedeniyle tepki gösteriliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-19 15:55:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Apple’ın son dönemlerde satışlarındaki gerilemenin nedeninin, fiyat politikasındaki artış dolayısıyla olduğu anlaşıldı.

Tüm dünyanın en güvendiği ve en çok tercih ettiği teknoloji markalarından biri olan Apple, teknolojiye büyük katkılar sağlıyor. Çıkardığı her ürünü ile gündemin ilk sıralarında yer alan şirket, en çok satış yapan markalardan da biri. Yıllık gelirler açıklandığında listelerin ilk sıralarında yer alan Apple’ın, son dönemlerde  bu anlamda bir kayıp içerisinde olduğu biliniyor. Yapılan gözlemlerde, Apple ürünlerinin satışlarında ciddi bir düşüşün olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Bunun nedeni üzerine yoğunlaşan The Wall Street Journal, Apple’ın gelirlerinin neden bu kadar düştüğünü inceledi. Sonuç olarak, Apple’ın yüksek fiyat politikası ortaya çıktı.

Apple'ın iPad ve Mac tanıtımında duyurmadığı 5 şey

Hindistan, 500 doların altındaki telefonları tercih ediyor

Apple, yüksek fiyat politikası nedeniyle bu yıl çok da tercih edilen bir marka olmadı. Bilindiği üzere yeni iPhone’ların ülkemizdeki fiyatı, neredeyse 10 bin liraya kadar ulaştı. Apple’ın yüksek fiyat politikasının sorunları, Hindistan üzerinde incelendi. 2018 yılında Hindistan’da ciddi bir akıllı telefon satışı olduğu görülüyor. Araştırma verilerine göre, 40 milyon Hindu yıl içerisinde akıllı telefon aldı. Fakat bu rakamın yüzde 95’i 500 doların altında akıllı telefonları tercih etti. Bu da ülkede neredeyse hiç iPhone satışının olmadığı anlamına geliyor.

Apple’ın bugüne kadar izlediği strateji, az sayıda ama kaliteli ürünleri kullanıcılarına sunmaktı. Bu stratejide başarılı da olan şirket, yüksek fiyat olayını biraz abartınca, satışlarında ciddi düşüş yaşamaya başladı. Apple bu anlamda birçok ülkede zarara uğramış durumda. Bu ülkelerin başında da Hindistan geliyor. Apple, gelişmekte olan ülkelerde yine bu tutumu nedeniyle görünür olamıyor. Şirketin tüketici kitlesini yeniden kazanmak için, fiyat politikasındaki ısrarını bozması gerekecek. Aksi takdirde, insanlar uygun fiyatlı Android telefonlara yönelmeye devam edecek.





PAYLAŞ