Apple'a yeni bir tazminat davası açıldı - Haberler - indir.com

Apple'a yeni bir tazminat davası açıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-03 15:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Avrupa tüketici hakları kuruluşu Euroconsumer, teknoloji devi Apple'ın bazı eski akıllı cep telefon modellerini değersizleştirdiği gerekçesiyle İspanya ve Belçika'da dava açtı. Şöyle ki Apple'ın belirli iPhone modelleri için sahiplerine 60'ar Eyro ödemesi talep ediliyor. Son dönemler içerisinde sık sık yeni davalarla karşı karşıya kalan Apple'a bir daha da Avrupa tüketici hakları kuruluşu olan Euroconsumer'dan geldi. Euroconsumer, Apple'ın İspanya ve Belçika'da eski iPhone modellerinin planlı bir şekilde değerini yitirdiği gerekçesiyle hukuki bir süre. başlattıklarının bilgisi verildi. 

Apple'ın haksız ve yanıltıcı ticari uygulamalarla iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerini değersiz hale getirmeye çalıştığını dile getiren Euroconsumer, Belçika ve İspanya'da bu model akıllı cep telefonlara sahip olan kişilere 60'ar Euro'luk bir tazminat ödemesi yapılması için Apple'a dava açtı. Bununla beraber aynı zamanda benzer hukuki süreçlerin çok yakın zaman içerisinde İtalya ve Portekiz'de de başlatılacağı açıklandı. 

Apple reklam filmi nedeniyle 10 milyon Euro ceza aldıApple reklam filmi nedeniyle 10 milyon Euro ceza aldı

Apple'ya yeni bir tazminat davası açıldı

Apple, eski telefonlarını yavaşlatma nedeniyle para cezasına çarptırılmıştı. Söz konusu akıllı cihaz üreticisi daha önce bu konu ile gündeme gelmişti. Başarılı şirket Apple'ın geçtiğimiz seneler içerisinde batarya nedeniyle akıllı cep telefonları kasıtlı bir şekilde yavaşlattığı ortaya çıkmıştı. Bu durumun sonucunda ise açılan davalardan biri geçtiğimiz günlerde sonuca vardı. Yaşanan bu olayların ardından ise Apple,, daha önce ödediği tazminata ek olarak 113 milyon dolarlık bir başka cezaya çarptırıldı. Aynı olayın sonucu olarak açılan bu dava da şirket 500 milyon dolar tazminat ödeme yapmak zorunda kaldı. 

Şu anda Euroconsumer tarafından açılan bu davanın nasıl sonuçlanacağı ise bilinmiyor. Fakat Apple'ın çok daha fazla tazminat ödemesi gerekebilir. Euroconsumer, teknolkoji dünyasının devi yeni akıllı cep telefon modellerine teşvik etmek için eski akıllı cep telefonlarını değersizleştirmeye çalıştığı düşünülüyor. 

 


Xiaomi, Apple'ı geride bırakmayı başardıXiaomi, Apple'ı geride bırakmayı başardı
Apple iPhone 13 için Samsung'la görüşmeler yapıyorApple iPhone 13 için Samsung'la görüşmeler yapıyor
Apple katlanabilir iPhone modeli için çalışmalarını hızlandırıyorApple katlanabilir iPhone modeli için çalışmalarını hızlandırıyor

PAYLAŞ