Apple'a yarım milyar $ ceza! - Haberler - indir.com

Apple'a yarım milyar $ ceza!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-12 15:55:31
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi Apple'ın endüstriyel milkiyet haklarını ihlal etme sebebi ile patent şirketi olan VirnetX'e tam 502.6 milyon dolarlık bir tazminat ödeme kararı alındı. Büyük teknoloji şirketlerinin her ne kadar işlerini iyi yaptığı gözüksede, zaman zaman bazı noktalarda patent ihlalleri ve çeşitli sorunlar ile karşı karşıya kaldıklarını görebiliyoruz. Son olarak yaşanan Facebook Veri skandalı buna en iyi örneklerden birisi diyebiliriz. Apple cephesinde ise Teksas Eyaleti Federal Bölge Mahkemesi, Apple Inc şirketinin iMessage, FaceTime ve VPN Demand adlı uygulamalarda VirnetX'e ait 4 patent teknolojinin izinsiz bir şekilde kullanıldığı tespit edildi.

Bu kullanımdan ötürü ise Apple'a tam 502.6 milyon dolarlık bir tazminat ödenmesi kararı alındı. İki şirket arasındaki bu sorunlu dava 2010 yılından beri sürerken, VirnetX, Apple cephesini özgün teknolojileri izinsiz sahiplenme ve kullanma suçları ile suçluyordu. Bu özgün teknolojilerin ise internet üzerindeki güvenli iletişime destek olduğu belirtiliyordu. Dava neticesinde ise Apple'a 302 milyon dolar tazminat ödenmesi karar verilirken, yargıç ise ceza rakamını 439.7 milyon dolar seviyelerine çıkarttı.

Apple'ın bu mahkeme sonucunu temyize götüreceği de belli oldu. Bakalım Apple cephesinden bu ceza ilgili nasıl bir hamle izlenecek göreceğiz.





PAYLAŞ