Apple'a Şarj Cihazlarını Planlanmış Şekilde Eskittiği İçin Dava Açıldı - Haberler - indir.com

Apple'a Şarj Cihazlarını Planlanmış Şekilde Eskittiği İçin Dava Açıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-06 15:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Apple davalar ile gündemimizden ayrılmıyor. Şimdi de şirket yeni bir dava ile karşı karşıya. Açılan davaya göre, Apple şarj cihazları planlı bir şekilde eskitiyor. Bu sayede şarj cihazları hızlı bir şekilde kullanılmaz hale getiriliyor. Peki bu suçlamalar doğru mu?

Apple Rus kullanıcılarının verilerini Rusya'da saklıyor

Apple Rus kullanıcılarının verilerini Rusya'da saklıyorApple Rus kullanıcılarının verilerini Rusya'da saklıyor

Apple'a Şarj Cihazlarını Planlanmış Şekilde Eskittiği İçin Dava Açıldı

Apple geçtiğimiz yıllarda telefonların performansını düşürdüğü için bazı suçlamalara maruz kalmıştı. Daha sonra şirket tarafından yapılan resmi bir açıklamada cihazların bataryalarının sağlık durumuna göre cihaz işlemcileri otomatik olarak revize ediyor ve işlemci frekanslarının düşürüldüğü belirtildi. Bu durum ise kullanıcıların bataryalarının patlamaya karşı bir önlem olduğu söylendi. Fakat şirket şimdi de planlanmış eskitme davası ile karşı karşıya kaldı.

Dava kapsamında şirket, Kasım 2016 tarihinden bu yana satın alınan iPhone cihazların, şarj cihazlarını tanımadığı, kabul etmediği ve görmediği gözlemlendi. Apple'ın bu durumu yeni şarj makinelerini satın almak için yaptığı iddia ediliyor. Cihazların çok iyi bir şekilde kullanılmasına rağmen, belirli bir süre sonrasında uyumsuzluk gösterdiği söyleniyor. Fakat bu sorunların iddialar ile ne kadar bağlantılı olduğu da tartışılır. Henüz bu dava konusunda resmi bir açıklama gelmedi. İlerleyen zamanlarda sonucu göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Apple animoji kataloğunu genişlettiApple animoji kataloğunu genişletti
WhatsApp'ta Face ID ve Touch ID nasıl kullanılır?WhatsApp'ta Face ID ve Touch ID nasıl kullanılır?
WhatsApp iOS'a Face ID veya Touch ID KorumasıWhatsApp iOS'a Face ID veya Touch ID Koruması

PAYLAŞ