Apple'a Milyar Dolarlık Dava - Haberler - indir.com

Apple'a Milyar Dolarlık Dava

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-24 19:32:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Apple’ın davalar ile alakalı sorunları bitmek bilmiyor. Şimdi ise 18 yaşındaki bir öğrenci tarafından Apple’ın yüz tarama teknolojisinin yanlış çalışması nedeni ile suçlandığından ötürü şirkete büyük bir dava açtı. Apple, kendi mağazasında gelen müşterilerin yüz taramasını sistemi sayesinde gerçekleştiriyor. Ancak New York’ta gerçekleşen bu olayda Ousmane Bah adlı bir genç 4 farklı eyalette gerçekleşen Apple soygunlarından sorumlu tutuldu. Apple yüz tanıma sistemine sahip bu mağazalarda sistem, hırsızlığın 18 yaşındaki bu isim tarafından yapıldığını tespit etti.

Apple’a Çok Büyük Tepki

Apple Watch Hayat KurtardıApple Watch Hayat Kurtardı

Ancak suçsuz yere hırsız gösterilen 18 yaşındaki bu öğrenci hakkında şirket tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. Genç ise oldukça zor duruma düştüğünü belirterek Apple’a karşı 1 milyar dolarlık bir dava açtı. Çevresi tarafından dışlandığını belirten ve haksız yere suçlandığını ifade eden genç, Apple’ın hayatını oldukça olumsuz etkilediğini dile getirdi. Hırsızlık olayını Haziran 2018’de öğrenen bu öğrenci, Manhattan da gerçekleşen soygun için ise Kasım 2018’de gözaltına alındı. O esnada ise eğitim hayatının kötüye gittiğini ve hukuki mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Dava dilekçesinde ise şu sözlere yer verdi; "Bu olay, Apple şirketinin hırsızlıktan şüphelenilen kişileri izlemek için mağazalarındaki güvenlik sisteminde kullandığı yüz tanıma uygulaması ile de alakalı. Apple'ın Orwell'ci (1984 romanının yazarı George Orwell) şekilde müşterilerinin haberi olmadan yüzlerini tarayarak, hırsızlık olaylarında 'şüpheliler' listesindekilerle eşleştirdiği anlaşılmaktadır."

Yaşanılan bu durum mağduriyet haricinde Apple’ın yüz tanıma sistemlerindeki bu durumu da tartışma konusu oldu.  


Apple ve Qualcomm Arasındaki Dava Süreci Sona ErdiApple ve Qualcomm Arasındaki Dava Süreci Sona Erdi
Apple News+'da Hangi Dergi ve Gazeteler Vardır?Apple News+'da Hangi Dergi ve Gazeteler Vardır?

PAYLAŞ