Apple’a bir dava da doktordan geldi - Haberler - indir.com

Apple’a bir dava da doktordan geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-31 08:09:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

New Yok Üniversitesi kardiyolog doktor Joseph Wiesel Appel’a dava açtı. Joseph Wiesel, Apple’ın akıllı saatlerinde kullanılmakta olan düzensiz nabız tespit özelliğinin kendisine ait olduğunu savunuyor.

Bildiğiniz üzere Apple geçtiğimiz günlerden bu yana birçok şirket ya da Start-Up’ın teknolojisini çalmak ya da patentini ihlal etmekle ilgili suçlamalar nedeniyle davalık olmuştu. Bu kez bireysel bir suçlamayla karşı karşıya kalan şirkete Joseph Wiesel tarafından dava açıldı.

Apple tam 28 yıl aradan sonra CES 2020 fuarındaApple tam 28 yıl aradan sonra CES 2020 fuarında

Apple Joseph Wiesel’e lisans bedeli ödemeyi reddetmiş!

Geçmiş suçlamalarına göre oldukça çarpıcı bir suçlamayla gündeme gelen Apple’ın Watch saatlerdeki teknolojisinin çalıntı olup olmadığı büyük bir merak konusu haline gelmiş durumda. New York Üniversitesi’nde kardiyolog olan Joseph Wiesel, Apple’ın Watch akıllı saatlerinde kullanılan düzensiz kalp atışı teknolojisinin patentinin kendisine ait olduğunu açıkladı. Apple’ın bu teknolojiyi kendisinden izinsiz olarak kullandığını dile getiren Joseph Wiesel, düzensiz kalp atışına ilişkin patentini 2017 senesinde Apple’a göndermiş. Ancak uzlaşma yerine şirketten red yanıtı alan Joseph Wiesel hakkını aramak için çözümü dava açmakta bulmuş.

Apple'ın Patent Davaları İle Başı Dertte

Bildiğiniz üzere düzensiz kalp atışı tespiti Apple Watch saatlerinin en önemli özelliklerinden birisi haline gelmiş durumda. Kullanıcılara erken uyarı yapması sayesinde birçok hayatı kurtardığı öne sürülen bu teknolojinin mimarının Apple mı, yoksa Joseph Wiesel mi olduğu ise dava sonunda belli olacak. Ürettiği teknolojinin Apple tarafından izinsiz ve lisans bedeli ödemeden kullanılmasından rahatsız olan Joseph Wiesel, bu özelliğin Watch saatlerde kullanılmasının hukuki olarak engellenmesini talep ediyor. Ancak bu teknolojinin kullanıcı açısından önemi düşünüldüğünde söz konusu özelliğin kaldırılmasının birçok Apple Watch kullanıcısını memnun etmeyeceğini söylemek mümkün. Konu hakkında Apple’dan herhangi bir açıklama gelmemiş olsa da dava sonunda şirket haksız bulunursa şirketin nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor. Apple’a ilgili gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


İlgili uygulamalar
Dünyanın en değerli şirketi sıralamasında Apple ikinci sıraya düştü!Dünyanın en değerli şirketi sıralamasında Apple ikinci sıraya düştü!
Apple için kötü haber: Çin'deki iPhone satışlarında büyük düşüş!Apple için kötü haber: Çin'deki iPhone satışlarında büyük düşüş!

PAYLAŞ