Apple'a bilinçli yavaşlatma faturası - Haberler - indir.com

Apple'a bilinçli yavaşlatma faturası

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-15 16:01:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Dünya devi teknoloji devi Apple'a açılan bilinçli bir yavaşlatma davasında karar açıklandı. Eskiyen iPhone modellerini yavaşlatan şirket bu durumdan mağdur olan kullanıcılara 25 dolar ödeme yapmayı kabul etti.

Apple, bataryası zamanla yıpranmış olan iPhone modellerini bilinçli bir şekilde yavaşlattığını kabul etmesinin ardından onlarca soruşturma ve davayla karşı karşıya kalmıştı. 

Apple, Windows için yeni uygulama geliştiriyorApple, Windows için yeni uygulama geliştiriyor

Batterygate olarak anılan davada beklenen karar açıklandı. Apple, mahkeme ile anlaşarak 500 milyon dolar ödeme yapmayı kabul etti. Artık kullanıcılar Apple'dan 25 dolar tazminat alabiliyor.

Şirketten tazminat talebinde bulunabilmek için kasten yavaşlatılan cihazlardan birisine sahip olmanız gerekiyor. Şirketin bilinçli bir şekilde yavaşlattığı modellerin tam listesi şu şekilde:

iOS 10.2.1 veya sonraki sürümlerle çalışan

  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPhone 6s
  • iPhone 6s Plus
  • iPhone SE

iOS 11.2 veya sonraki sürümlerle çalışan

  • iPhone 7
  • iPhone 7 Plus

Kimler tazminat alabilecek?

Tazminat alabilmek adına her şeyden öncelikli olarak Amerika'da yaşıyor olmanız gerekiyor. ABD'li tüketiciler için iade süreci ile ilgili olarak bilgilerin yer aldığı web sitesi kullanıma sunuldu.

Türkiye'deki iPhone kullanıcıları ise şu an için Apple'dan 25 dolar tazminat talebinde bulunamıyor. Bu arada şirketin yalnızca 500 milyon dolar ödeme yapmayı kabul ettiğini hatırlatalım. Yani tazminat talebinde bulunan kişi sayısı fazla olursa 25 dolarlık tazminat miktarı da düşecek.



PAYLAŞ