Apple'a Almanya'da yasak! - Haberler - indir.com

Apple'a Almanya'da yasak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-21 12:10:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Apple için işler Almanya’da yolunda gitmiyor. iPhone 7 ve 8 için getirilen yasak sonrasında Apple’ın bu cihazlara yönelik yeni hamlesi de yasaklandı. İşte detaylar.

Apple’ın Almanya’da görülen mahkemelerinden iPhone 7 ve iPhone 8 için yasak kararı çıkmıştı. Bu kararın açıklanmasının ardından Apple adına Almanya’da zorlu bir süreç başlarken Apple tarafından yapılan açıklamalarda yasağa kısmi olarak uyulacağı belirtilerek, bu sorunun devam edeceğinin ilk sinyalleri verilmişti. Gelinin noktada ise bir yasak kararı daha geldi. 

Qualcomm, Apple'ı Yeniden Satışla SuçladıQualcomm, Apple'ı Yeniden Satışla Suçladı

Çin'den sonra şimdi de Almanya Apple'a darbe vurdu! 

Almanya’da sular durulmuyor 

Karar sonrasında cihazları farklı yollarla ülkede satmaya çalışan Apple, konuyla ilgili bir basın bülteni yayınladı. Basın bülteninde cihazların nasıl satılacağı ile ilgili detaylara yer verilirken bu basın bültenlerine de mahkeme kararı çıkartıldı ve bu bültenler de yasaklandı.

Bu kararların gerekçesi ne?

Cihazların Almanya’da satılamaması ile ilgili gerekçe ise Apple ile Qualcomm arasındaki sorunlar. Patent ihlali nedeniyle Almanya mahkemelerinde karşı karşıya gelen iki şirket, Apple’ın haksız bulunması nedeniyle Almanya’da sorunlu bir dönem yaşıyor. Apple resmi mağazalarda satışı durdurarak diğer iş ortakları üzerinden cihazları satmaya çalışsa da bu durum da Qualcomm’un dikkatinden kaçmadı.

“Aldatıcı”

Qualcomm tarafından Apple adına yapılan açıklamalarda mevcut durum “aldatıcı” olarak değerlendirildi. Üstelik firma, üçüncü parti satıcılar tarafından cihazların satılmaması noktasında da mahkemeye başvuru yaptı. Basın bültenlerinde yer alan bu ifadelerin kaldırılması adına mahkemeden kararın çıkmasını da sağlayan Qualcomm, şu an için Almanya’da yeniden kazanan taraf oldu. 

Apple'ın ürünleri Çin'de yasaklandı! 

Daha önce Çin’de karşı karşıya gelen iki marka, Apple’ın küçük bir güncellemesi sonrasında sorun yaşamamıştı. Fakat iki markayı karşı karşıya getiren bu durumun önümüzdeki günlerde çok daha sert geçmesi bekleniyor. 

Qualcomm, Apple'a yonga seti vermiyor


Qualcomm, Apple'a yonga seti vermiyorQualcomm, Apple'a yonga seti vermiyor
Apple, Qualcomm'dan İlginç Bir İstekte BulunduApple, Qualcomm'dan İlginç Bir İstekte Bulundu

PAYLAŞ