Apple'a 70 bin dolarlık rüşvet! - Haberler - indir.com

Apple'a 70 bin dolarlık rüşvet!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-24 18:00:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple şimdi de iPad modelleri yüzünden hukuki sızıntılarla karşı karşıya kaldı. Apple Küresel Güvenlik Şefi Thomas Moyer, California’nın San Jose şehrinde ortaya çıkan gizli silah taşıma izni skandalının başrolü ilan edildi. Yargıçlar, ateşli, silah izni konusunda Moyer ile iki polis görevlisinin gizli bir anlaşma içerisinde yer aldığına karar verdi. San Jose şehrinin Santa Slara ilçesinde şerif yardımcısı olarak mesai yapan Rick Sung ile bu kişinin müdürü olan James Jenson, Apple'a ateşli silahlar konusunda lisna vermek için rüşvet istemekle suçlandı. 

Suça karıştırılan iPad'ler hakkında Apple'dan açıklama yapılmadı

Söz konusu görevlilerden rüşvet karşılığında yardım istemek durumunda kalan Thomas Moyer, istediğini elde ettiği taktirde Rick Sung ile James Jenson'ın görev yaptığı ofisi 200 adet iPad ile ödüllendirileceğini belirtti. Bu modellerin ise toplam değeri 70 bin dolara tekabül ediyor. California'nın yasalarına göre gizli silah ruhsatı olmadan silah bulundurmak veya saklamak yasaktır. Eğer Moyer tarafından hazırlanan plan başarıyla sonuçlansaydı bu izin Apple’ın California’daki güvenlik ekibine verilecekti. Sanıklar, 11 Ocak 2021 tarihinde mahkemenin karşına çıkacak. 

Apple katlanabilir İphone testlerine başladıApple katlanabilir İphone testlerine başladı

Konu hakkında küçük bir hesaplama yapıldığında ise şeriflerin aslında 350 dolarlık iPad modelleri ile ödüllendirilmek (rüşvet) istediğini anlamak mümkündür. Bu anlamda ise anlaşma kapsamına giren iPad modellerinin ekran boyutu 10.2 inç olabilir. Apple'ın sitesine bakıldığında depolama alanı 32 GB olan iPad ürünlerini görmek mümkündür. Bu ürünlerin fiyatı ise 329 dolardır. Santa Clara Bölge Savcısı Jeff Rosen, potansiyel suçların savcılık tarafından arama emri çıkarttığını öğrendiğinde ise anlaşma yapmaktan geri çekildiğini söyledi. California'da gizli silah taşımak için lisans almayan bir kişinin gizli bir şekilde silah taşıma işini yaptığı tespit edilirse kendisine 200 dolar ile 400 dolar arasında bir ceza kesildi. 

Jeff Rosen, 2 yıl boyunca yürüttüğü ilgili soruşturmanın hemen ardından bu iki görevinin Apple'ın yasal talebini bilerek askıya ve rüşvet istediğini de tespit edildi. Thomas Moyer, 15 yıldır Apple’da görev yapıyor ve 2 yıldır bu unvan ile mesai yapıyor. Suçu ispat edilen kişiler hapis cezasına çarptırılabilir. 


Apple Podcast'dan yeni bir hareketApple Podcast'dan yeni bir hareket
Apple'a iPhone'ları yavaşlattığı için yine ceza mı ödeyecek?Apple'a iPhone'ları yavaşlattığı için yine ceza mı ödeyecek?
Apple'ın eski iPhone'lar için ödeyeceği tazminat bedeli belli olduApple'ın eski iPhone'lar için ödeyeceği tazminat bedeli belli oldu

PAYLAŞ