Apple, yine patent davasıyla gündemde - Haberler - indir.com

Apple, yine patent davasıyla gündemde

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-09 15:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Tıbbı cihaz şirketi olarak görev yapan AliveCor, Apple Watch elektrokardiyogram özelliğinin kendine ait üç patenti ihlal etmesi gerekçesiyle Apple patent davası açtı. 

Apple yine bir patent davasıyla karşı karşıya

Pazartesi günü içerisinde açılan bu davada şirket, Apple Warch Series 4 ve sonraki sürümlerde yer alan EKG özelliğinin kardiyak izleme teknolojisini iyileştirmek adında giyilebilir sensörlerin kullanımı ile beraber fikri mülkiyetini ihlal ettiğini iddia etti. Şikayete göre, AliveCor’un patentleri “aritmi teşhisini, bilinen teşhis tekniklerindeki ve teşhis ekipmanındaki sınırlamaları ve teşhis tekniklerinde yapılan iyileştirmeleri açıklıyor.”

Apple sürpriz bir lansman düzenleyebilirApple sürpriz bir lansman düzenleyebilir

Bu her üç patentte de kardiyak aritmi ve düzensiz kalp atışı izlemeye odaklanılıyor. Yani patentli olan bu teknoloji, durumu teşhis etmeye yardımcı olmak adına giyilebilir cihazlardan gelen verileri nasıl kullanacağı bilgisini içeriyor. AliveCor, Apple'ın bu her üç patent hakkında da bilgi sahibi olduğunu söylüyor. Bu sebeple de Apple'ın davada özel olarak adı geçen Apple Watch Series 5 dahil olmak üzere Apple Watch serisiyle  bu patentleri kasten ihlal ettiğini ve kasten ihlal etmeye de devam ettikleri belirtildi. 

AliveCor, çeşitli kardiyak izleme cihazlarını üreten bir firmadır. Aynı zamanda da Gıda ve İlaç Dairesi tarafından onaylanmış olan bir tüketici EKG cihazını piyasaya ilk kez çıkaran şirkettir. Fakat Apple Watch'tan farklı olarak ise AliveCor ürünü olan KardiBand cihazını kullanmak için kullanıcıların doktoru tarafından bir onay alınması bekleniyor. Apple Watch Series 4’te EKG özelliğinin duyurusunun yapılmasının ardından AliveCor, diğer mobil kardiyak izleme sistemlerindeki yetenekleri genişletmeye odaklandığını söyleyerek KardiaBand’i satıştan kaldırmıştı. Pazartesi günü açılan davada, Apple’dan ihlaller için tazminatın yanı sıra avukat ücretleri ve diğer yasal masrafların karşılanması da isteniyor. İlerleyen günlerde konu hakkında farklı gelişmeler olacağa benziyor. Bunları her birini yakın zamanda sunacağız. 


Apple'ın M1'e sahip yeni bilgisayarlar neler sunuyor?Apple'ın M1'e sahip yeni bilgisayarlar neler sunuyor?
Apple satın almalar için Apple satın almalar için "Aile Paylaşım" sistemini devreye soktu
Apple iPhone 11 ekran değişimi için ücret almayacakApple iPhone 11 ekran değişimi için ücret almayacak

PAYLAŞ