Apple yenilenebilir enerjide fark yaratıyor - Haberler - indir.com

Apple yenilenebilir enerjide fark yaratıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-26 13:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Yenilenebilir enerji alanında çalışmalar yürüten Apple, bu alandaki çalışmalarına hız kesmeden büyük bir hassasiyetle devam ediyor. Apple bu konudaki hassas tavrını  göz önüne sermek için, dünyanın en yüksek mali değerine sahip olan binalar arasında olan 6. sıradaki Apple merkez üssü olarak kabul edilmiş Apple Park yani diğer adıyla Apple Camus 2’nin çatısına güneş panelleri döşemişti. Güneş Enerjisi Endüstrileri Birliği konuyla ilgili olarak bir rapor yayınladı. Rapordan elde edilen bilgiye göre, Apple bu alanda tüm rakiplerini geride bıraktı.  

Apple güneş enerjisinde birinci 

Apple, yenilenebilir enerji kaynakları için yeni şirketler ile görüştüApple, yenilenebilir enerji kaynakları için yeni şirketler ile görüştü

Google yenilenebilir enerjiye geçiyor

Apple’ın kullanmış olduğu güneş panelleri sayesinde şirket 393.3 megawatt güneş enerjisi üretimiyle ilk sırada yer alırken, Amazon ise 242.2 megawatt enerji üretimiyle ikinci sırada yer alıyor. Listenin üçüncüsü ise 142.9 megawatt enerji üretimiyle Google yer almakta. 

Apple ise konuyla ilgili olarak geçtiğimiz sene yapmış olduğu açıklamada, perakende mağazalarından, ofislerine ve veri merkezlerine kadar tüm küresel tesislerinin yüzde yüz yenilenebilir enerji ile çalıştığının altını çizmişti. Bugün açıklanan rapor sayesinde ise şirket bu konuda olan açıklamasının gerçek olduğunu da kanıtlamış oldu. Yenilenebilir enerjiye önem veren şirket şimdilik sadece Amerika’da tesislerinde güneş panelleri kullansa da, Apple’ın güneş panellerinden ilerleyen zamanlarda daha çok yararlanması bekleniyor.  Bunun yanı sıra şirketin izlemiş olduğu bu tutum, rekabette olduğu diğer teknoloji devi şirketler içinde örnek bir davranış olarak benimsenmesi beklentiler arasında.


Alphabet X'e yenilenebilir enerji kaynakları için ne kadar yatırım yapıldı?Alphabet X'e yenilenebilir enerji kaynakları için ne kadar yatırım yapıldı?
Apple tedarikçileri yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanacaklarApple tedarikçileri yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanacaklar

PAYLAŞ