Apple, yenilenebilir enerji kaynakları için yeni şirketler ile görüştü - Haberler - indir.com

Apple, yenilenebilir enerji kaynakları için yeni şirketler ile görüştü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-08 12:10:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

Apple, proje kapsamında Doğu Amerika Birleşik Devletleri’nin önemli kısımlarına hizmet sunan PJM elektrik şebekesine 290 bin kilowatt enerji üretimi yapacağını duyurdu.

Bugün küresel ısınma kötü bir gerçeğimiz. Bu durumdan ise biz insanlar mesuliyetiz. Konuyla alakalı zaman zaman hükümetler, sosyal dayanışma platformları ya da şirketler çalışmalar ve araştırmalar yapıyorlar. Daha önceden yaptığımız haberde de Apple’ın bu anlamda bilinçli bir şirket olduğunu sizlere söylemiştik. Bu anlamda araştırma ve çalışma yapan Apple, yenilenebilir enerji kaynakları konusunda önemli adımlar atıyor. Diğer şirketlere küresel ısınma konusunda öncülük yapan Apple, yeni projeler geliştirmeye devam ediyor. Akamai, Etsy ve Swiss Re ile ortaklık yapmak için hazırlanan Apple, lllinois ve Virgini’da iki yeni rüzgar ve güneş enerjisi çiftliği kurmayı planlıyor. Planlanan bu proje kapsamında Doğu Amerika Birleşik Devletleri’nin önemli kısımlarına hizmet sunan PJM elektrik şebekesine 290 bin kilowatt enerji üretimi yapacağını duyurdu.

Tüm her şey şayet yolunda giderse önümüzdeki iki yıl içerisinde proje online olması planlanıyor

Diğer şirketler ile yeni projeler yapabilmek için rekabetçi fiyatlar sonucu anlaşma yapmaya çalışan Apple, gerekli anlaşma koşullarını oluşturarak ortaklığı oluşturdu. Bu tür işbirliklerini şayet büyük firmalar yaparsa enerji üretimine yapılan yatırımla büyük yerlere gelinebilir. Yapılan anlaşma sonucu 3Degrees yardımı sayesinde kolektif grup, Virginia’daki bir güneş PV projesi sayesinde 165 bin kilowatt enerji ile, Chicago bölgesindeki bir rüzgar çiftliğinden 125 bin kilowatt enerji elde edilecek. Tüm her şey şayet yolunda giderse önümüzdeki iki yıl içerisinde proje online olması planlanıyor.





PAYLAŞ