Apple yeni versiyonlarla posta kutusunda güvenliği arttırıyor - Haberler - indir.com

Apple yeni versiyonlarla posta kutusunda güvenliği arttırıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-11 13:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Yaptığı yeni tanıtımlar ile tüm işletim sistemlerinde ve cihazlarında bir dizi yeniliğe giden Apple, posta kutusundaki güvenliği de üst seviyeye çıkaracak.

Apple tarafından yayınlanan yeni bir basın bildirisinde, güvenliği önemseyen posta kullanıcılarının artık çok daha güvenli olacağı belirtildi. Mevcut mail servislerinde kullanıcıların gelen mailler üzerinden takip edilebildiği belirtilirken Apple bu duruma yeni sürümlerle birlikte engel olmaya başlayacak. iOS 15, iPadOS 15 ve MacOS Monterey ile birlikte posta gizliliği özelliğini aktif hale getiren Apple, bu sayede maillerdeki sinyallerin ve izleyicilerin engellenmesini sağlayacak.

Apple Podcast Türkiye'ye geliyorApple Podcast Türkiye'ye geliyor

Apple posta gizliliği koruması nasıl kullanılacak?

Mevcut özellik, aktif olarak gelmeyeceğinden dolayı Apple kullanıcılarının özelliği aktif hale getirmesi gerekiyor. Güncelleme alındıktan sonra Ayarlar >Posta adımlarını takip edecek kullanıcılar buradan Gizlilik Koruması’nı açacak. Bu bölümde yer almaya başlayacak “Posta Etkinliğini Koru" seçeneğini etkin hale gelerek kullanıcılar kolay bir şekilde korumayı aktif hale getirebilecek. ‌macOS Monterey‌'de ise Posta Tercihleri bölümünde yer alan Gizlilik seçeneklerinde yer alan özellik ile kolayca yeni özelliğe geçiş yapılabilecek.

Yeni özellik etkinleştirildiğinde, mail kullanımı sırasında kullanıcıların IP adresi gizlenecek ve tüm uzak içerikler arka planda yüklenecek. Birden çok proxy hizmetinden yararlanacak mail sistemi, üstelik rasgele bir IP adresi de atayacak. Böylece kişisel veriler ve sistem tamamen güvenli hale gelecek. Konuyla ilgili Apple tarafından yapılan açıklamalarda yeni özellik için şu ifadeler kullanıldı;

Aldığınız e-postalar, e postayı gönderen kişinin sizinle ilgili bilgileri öğrenmesine olanak tanıyan gizli pikseller içerebilir. Bu kapsamda e postaları ne zaman ve kaç kez açtığınız, e postayı iletip iletmediğiniz, IP adresiniz ve konum bilgileriniz gibi önemli ve kişisel veriler öğrenilebilir. Ancak posta gizliliği koruması, Apple dahil olmak üzere e-posta gönderenlerin Posta etkinliğiniz hakkında bilgi edinmesini engelleyerek gizliliğinizin korunmasına yardımcı olur.

Apple yaptığı bu açıklamada Apple dahil olmak üzere hiçbir mail göndericinin, mail göndererek kullanıcılar hakkında herhangi bir bilgiye ulaşamayacağını aktardı. Bu durum kullanıcılar tarafından memnuniyet ile karşılansa da reklam verenler için bir o kadar olumsuzluk yaratacak.



PAYLAŞ