Apple Yeni Macbooklar İçin Hazırlanıyor - Haberler - indir.com

Apple Yeni Macbooklar İçin Hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-18 14:21:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Elde edilen yeni rapora göre, Apple daha şimdiden birçok yeni Macbook üzerinde çalışarak bunları tanıtıma sunmaya hazır olduklarını söylüyor. Teknoloji devi Apple şirketi yakın zaman önce Mac Pro ve 8 çekirdekli bir MacBook Pro modelli ürününü piyasaya sürdü fakat söz konusu bu rapor şirketin daha da fazla yeni model üreterek piyasada yer alacağının bilgisi yer alıyor. Bilgilerin yer aldığı kayıt defteri genel olarak modemleri harf ve sayı kombinasyonu ile ifade ediliyor. Apple yakın zaman içerisinde ürettiği Macbook'u piyasaya sürmüş olsa da yakın zaman içerisinde daha fazla Macbook ile karşılaşacağız gibi gözüküyor. Elde ettiğimiz rapora göre geçtiğimiz gün içerisinde A2141, A2147, A2158, A2159, A2179, A2182 ve A2251 şeklinde hazırlanan kod adları Apple şirketi tarafından tescil ettirildi. 

Toplam olarak yedi yeni ürün kodunun içinde aldığı bu liste var, fakat burada şöyle bir ayrıntı söz konusu ki, aynı model Macbook üzerinde küçük donanım değişikliklerini temsil etme ihtimalinden dolayı yedi farklı ürün ile karşılaşacağız anlamına gelmiyor. Fakat yine de yeni Macbook ürünlerinin piyasaya gireceğini söylemek mümkündür. 

Apple MacBook'lar İçin Kendi İşlemcisini ÜretiyorApple MacBook'lar İçin Kendi İşlemcisini Üretiyor

Yeni Macbook'lar gelebilir

Dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden Apple, yepyeni özelliklere sahip yeni 15 inç MacBook Pro'yu sadece birkaç hafta önce piyasaya sürmüş olduğundan yeni bir ürün hakkında bu kadar kısa süre içerisinde bilgi almak beklentiler arasında değildi. Fakat, şirket 16 inç özelliğine sahip MacBook Pro gibi tamamen özel ve farklı bir model ile piyasaya yeniden girmesi planlar arasındadır. Söz konusu bu yeni MacBook Pro modelleri baştan tasarlanacak ve hatta belki de Apple'ın birçok soruna neden olan Kelebek Klavyesi bu model ürünlerde kullanılmayabilir. Tüketici kitle bu durumdan oldukça memnun olacak gibi gözüküyor. 16 inç özelliğine sahip MacBook Pro'nun 2020 yılında ya da hatta 2021 yılında dahi gelmesi beklenmiyor ama diğer ürünlerinde de karşımıza çıkmayacağı anlamına gelmiyor. 

Geçtiğimi yıl içerisinde ortaya çıkan söylentilere konu olan MacBook 2019 serisi görmeyi bekliyoruz ve söz konusu bu kayıtlı ürünler adlında bu modeller arasında yer alıyor olabilir. Elde edilen bir diğer bilgilere göre Apple'ın Intel Amber Lake adlı işlemci sistemlerinin yeni modellere dahil edilmesi şu an da kullanılan çiplerden daha güçlü bir konfigürasyona sahip hali ile MacBook serisine getirilebilir. Apple'ın MacBook Air ailesinde de çeşitli yükseltme değişiklikleri yapılabilir. Son olarak üretilen Apple'ın MacBook Air, 2018 Kasım ayında karşımıza çıkmıştı. Bu sebeple çok yakın zaman içerisinde 2019 Apple'ın MacBook Air adlı bir ürün ile karşılaşmayacağız. Fakat şöyle bir durum var ki, Apple şirketinin daha önce MacBook Air'i 2011'den 2015 yılına kadar yılda bir kez yenilediği göz önünde bulundurulduğunda, daha fazla yeni MacBook modelleri ile yılın başlarında ya da son günlerinde karşılaşmamız pek zor olmayacaktır. MacRumors'a göre, Apple şirketi tarafından kaydedilen Avrasya'daki taşınabilir kişisel bilgisayarlar veritabanı sistemine geçtiğimiz günlerde yapılan yeni girişler yakın da daha fazla MacBook ile karşılaşacağımızı gösteriyor. 

 


Apple MacBook ısınma sorunu nasıl çözülür?Apple MacBook ısınma sorunu nasıl çözülür?

PAYLAŞ