Apple yeni kablosuz şarj teknolojisini deniyor - Haberler - indir.com

Apple yeni kablosuz şarj teknolojisini deniyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-07 18:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Performans ve ısınma sorunları sebebiyle kablosuz şarj standı AirPower'ı piyasaya sürmekten vazgeçen Apple'ın gelecek vaat eden yeni bir kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalışmalar yaptığı aktarıldı. 

Bloomberg'de yer alan haberlere göre Apple, çeşitli cihazların uzak mesafeden kablosuz bir şekilde şarj edilmesini sağlayacak olan yeni bir teknoloji geliştiriyor. Bu teknolojiyi muhtemel olarak sadece akıllı cep telefonları tarafından değil, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar da dahil olmak üzere şirketin diğer teknolojik cihazları tarafından da desteklenecek. Bloomberg, bu teknolojinin gelişim sağlamasının erken bir aşamada olduğunu yazıyor ve bu sebeple de yakın zaman içerisinde ticari olarak satışa sunulması beklenmiyor. Xiaomi ve diğer bazı teknolojik şirketler, cihazlara enerjiyi onlarda santimetre ve hatta metre mesafeden ileten benzer bir şarj cihazlarına sahip olacak, ancak ürünlerinde bu şekilde bir çözümü uygulamak adına acelede de davranılmıyor. Açıkça belirtmek gerekirse sadece bu teknoloji desteğiyle donatılmış olan yeni Apple ürünleri bu uzun menzilli kablosuz şarj ile uyumlu olacak ve eski cihazlarda da bu şekilde şarj edilmeyecek. 

Birçok şirket Airpower'a benzer cihazlar üretiyor

Bloomberg aynı zamanda Apple tarafından 2017'de tanıtılan AirPower kablosuz şarj cihazını mükemmel hale getirmek adına yapmış olduğu çalışmalarla dikkat çekiyor. Şirketin düşüncelerine göre bu kablosuz şarj istasyonu, aynı anda üç cihazı (örneğin bir akıllı telefon, saat ve kulaklık) şarj etmek için kullanılabilecek. AirPower iptal edildi çünkü Apple yöneticileri üründen memnun kalmadı. Cihazın tam güçte kullanılması durumunda aşırı ısınma olduğu dile getiriliyor. Fakat özellikle de, AirPower gibi şarj cihazları Xiaomi, Samsung ve sayısız Çinli üretici de dahil olmak üzere birçok şirket tarafından üretildiğini de belirtmek gerekir. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha detaylı bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 





PAYLAŞ