Apple, yeni iOS özelliklerini paylaştı - Haberler - indir.com

Apple, yeni iOS özelliklerini paylaştı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-22 14:00:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Apple, iOS, WatchOS ve iPadOS’ın yeni özelliklerini getireceği geliştirici konferansı WWDC 2021’in birkaç hafta önce erişilebilirlik noktasında yaptığı güncellemelerini kullanıcıları ile paylaştı. watchOS, iOS ve iPadOS platformlarına getirmiş olduğu yenilikleri Amerika’da yıllık olarak düzenlediği geliştirici konferansı WWDC’de kullanıcılarına sunan Apple, erişilebilirlik alanında yapmış olduğu yenilikleri ise önümüzdeki konferansın birkaç hafta öncesinde kullanıcılarına sundu. Bu yenilikler arasında ise konuşma engelli kullanıcılar için oldukça işlevsel olacak olan SignTime da yer alıyor. Ayrıca bir başka yenilik ile arka plan seslerini maskeleyerek odaklanmanızı artırmaya yarayacak.

Apple’ın yeni sunacağı işlevsel özellikler

Sony kolları artık iOS cihazlarda kullanılabilecekSony kolları artık iOS cihazlarda kullanılabilecek

SignTime

Bu yenilik Apple’ın WWDC öncesinde duyurduğu erişilebilirlik özellikler arasında en dikkat çekeni diyebiliriz. İşitmi noktasında sıkınyısı olan kullanıcılara beden dilini direkt olarak çevirmeye yarıyor. Bu yeni özellik 20 Mayıs tarihinde Fransa, İngiltere ve Amerika’da kullanıma sunulmuş durumda. Özelliğin diğer ülkeler için de gelmesi beklenirken, temel olarak üç ülkenin işaret dili ile çalışması bekleniyor.

Apple Watch Assitive Touch

Apple’ın iPhone kullanıcılarında yer alan Assistive Touch hizmeti Apple Watch cihazlara da geliyor. Saatlere gömülü olan jiroskop ve hız sensörleri, cihaz üzerindeki makine öğrenimi ile birleşecek ve göze çarpmayan hareket farklılıklarını anlayabilecek.

Diğer yenilikler

Apple iPad kullanıcıları için ise göz takibi özelliği getiriyor. Uyumlu olan cihazlarda bu özellik ile beraber göz hareket ettirildikçei ekranda yer alacak olan işaretçi gözü takip edecek ve belli bir noktaya bakıldığı zaman tıklama işlevini gerçekleştirecek. Diğer yandan çift yönlü dinleme desteği içeren bir güncelleme de getirdiğini belirtelim. Kullanıcıların ellerini kullanmadan FaceTime görüşmeleri gerçekleştirebilecekler.

Bir başka yenilik olan VoiceOver ise kullanıcıların fotoğraflarda yer alan detayları daha da incelemelerine imkan tanıyacak. Bu noktada fotoğraflarda yer alan obejeleri gezmenize imkan tanıyacak.


Twitter, iOS kullanıcılarına reklam göstermek için izin istiyorTwitter, iOS kullanıcılarına reklam göstermek için izin istiyor
Playstation Studios Steam sayfası duyurulduPlaystation Studios Steam sayfası duyuruldu

PAYLAŞ