Apple, Yeni Bir Yapay Zeka Şirketini Satın Aldı - Haberler - indir.com

Apple, Yeni Bir Yapay Zeka Şirketini Satın Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-18 17:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Akıllı asistan piyasasında Siri ve HomePod gibi isimler ile önde olan Apple, ToyTalk adlı PullString şirketini satın aldı. Yapay zeka geliştiren oyuncak şirketi olan ve oyuncaklarında sesli deneyime sahip araçlar geliştiren bu girişim, yapay zeka deneyimleri ile Apple’a dahil oldu. Ayrıca bu oyuncak şirketi Mattel ile bir iş birliği yaparak konuşan Barbie ve Thomas The Tank Engine gibi oyuncaklar da üretti. Pixar’ın eski yönetici isimlerinden olan ve 2011 yılında PullString’in şuana kadar ki 44 milyon dolar yatırım aldığını söyleyelim. Asistan pazarında baktığımız zaman Google Assistant ve Amazon Alexa gibi isimler yer alırken, Siri bu satın alım ile beraber yapay zeka tarafında iyi bir hamle ve yükseliş yapabilir.

Apple Yapay Zeka’da Daha da Gelişecek

Apple bu yıl 16 inç MacBook pro ve 32 inç 6K monitör çıkaracakApple bu yıl 16 inç MacBook pro ve 32 inç 6K monitör çıkaracak

Siri baktığımız zaman oldukça başarılı bir sesli Asistan olsa da, ses tanıma ve sunduğu yetenekler bakımından rakiplerinin arkasında kalabiliyor. Fakat Apple’ın bu alandaki yönetiminin kaynaklarının bu teknolojiyi geliştirmeye yeterli olmadığı biliniyor. Google ve Amazon ise bu alanda çocuklar için üretilen oyuncaklara kadar birçok sesli uygulama geliştiricilerine teknolojisini geliştirmeye devam ediyor. Apple ise bu yeni satın alım ile beraber çocukları hedef alması düşünülüyor. PullString ile kendi sesli komutlarını geliştirecekken ayrıca çocuklar için de konuşan oyuncaklar sunulabilecek.

AirPods’lar Siri ile artık anlaşacak!

PullString şirketi hakkında 2015 yılında gizlilik üzerine bazı polemikler ortaya çıksa da şirket hassas verilerin çalınmayacağını ifade etmişti. Şirket 2016’da marka adını değiştirerek geliştiricilerin konuşmalarını görsel olarak haritalamayı sağlamıştı. Apple’ın satın alım işlemi ile beraber bakalım hem oyuncaklar tarafında hem de Apple’ın sesli asistanı Siri’nin yapay zeka ve gelişimi tarafında nasıl bir olumlu etki olacak göreceğiz. Sirinin gelişmeye devam eden bir yapay zeka sistemi olduğunu hatırlatalım.  


2018'de Yapılan Akıllı Saat Satışlarında Apple Zirveyi Bırakmadı2018'de Yapılan Akıllı Saat Satışlarında Apple Zirveyi Bırakmadı
Apple Netflix'e rakip sistemini Mart gibi tanıtacakApple Netflix'e rakip sistemini Mart gibi tanıtacak

PAYLAŞ