Apple, yeni bir alan adı aldı - Haberler - indir.com

Apple, yeni bir alan adı aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-15 16:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Koronavirüs salgına karşı aldığı önlemler ve attığı adımlarla ön plana çıkan Apple, “AppleCoronavirus.com” alan adını aldı.

Koronavirüs salgının yayılma hızını düşürmeye yardımcı olabilmek adına geçtiğimiz günlerde Google ile güçlerini birleştirerek COVID-19 temas takibi aracı geliştirdiğini açıklayan ABD merkezli teknoloji devi salgınla mücadelede yeni bir adım attı. 

Apple Watch'ta otomatik antreman anımsatıcısı nasıl kapatılır?Apple Watch'ta otomatik antreman anımsatıcısı nasıl kapatılır?

MacRumors tarafından aktarılan bilgilere göre, domain adının kime ait olduğunu öğrenmek için kullanılan "WHOIS” adlı domain sorgulama servisindeki kayıtlar Apple’ın geçtiğimiz hafta Cuma günü “AppleCoronavirus.com” adına yeni bir alan adı kaydettiğini gösteriyor. 

Söz konusu alan adı için kayıtlarda yer alan bilgi domain adresinin Apple’a ait olduğu yönünde. . Büyük şirketler için alan adlarını koruyan, dünyanın en büyük domain servislerinden biri olan “CSC Corporate Domains” tarafından yapılan kayıt, Apple’ın bu alan adını salgına yönelik yeni bir girişime imza atmak için almış olduğunu gösteriyor. 

Apple koruyucu maske üretmeye başladı

Geçtiğimiz günlerde koronavirüs için Google’la ortak bir projeye imza atan teknoloji devi Bluetooth Low Energy (BLE) teknolojisini temel alan bir sistem geliştirdiklerini açıklamıştı. Alan adının bu duyurunun yapıldığı günde alınması da iki adımın birbiriyle bağlantılı olabileceğini düşündürüyor. 

Yeni sisteme göre eğer kullanıcılar, bir COVID-19 hastası ile fark etmeden temas ederse, otomatik olarak bilgilendirilecekler ve karantinaya girmeleri yönünde uyarılacaklar. Ancak bu noktada sistemin çalışma mantığının tam olarak nasıl olacağına dair detaylar henüz net olarak bilinmiyor. 

Ancak kullanıcıların bu bilgiye sahip olabilmesi için sağlık kuruluşları tarafından koronavirüs taşıdığı öğrenilen kişinin bu bilgiyi uygulamaya girmesi gerekiyor. Bu noktada kullanıcı ve hasta gizliliğini ihlal etmeyeceğini açıklayan Apple ve Goole, konum bilgilerinin tüm kullanıcılara açık olacağını ancak kişilerin uygulamada tamamen anonim olacağı yönünde açıklama yaptı. 


Apple Haritalar, Koronavirüs testi yapılan merkezleri gösterecekApple Haritalar, Koronavirüs testi yapılan merkezleri gösterecek
Apple ve Google'dan koronavirüse karşı ortaklıkApple ve Google'dan koronavirüse karşı ortaklık

PAYLAŞ