Apple yeni Apple Pencil patenti aldı - Haberler - indir.com

Apple yeni Apple Pencil patenti aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-19 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

ABD merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Apple, teknoloji dünyasının öncü isimlerinden biri olmaya devam ediyor. Almış olduğu her bir yeni patent ile teknolojisini bir adım daha öne çıkarmayı başaran şirketin bir sonraki hamlesi de gün yüzüne çıktı. Geçtiğimiz günler içerisinde ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'nden değiştirilebilir uçlara sahip olan Apple Pencil için yeni bir patent alan şirket, gelecekteki yıllar içerisinde bu patenti hayatı geçirmeyi amaçlıyor. 

Halihazırda bulunan Apple Pencil, eğime ve kuvvete son derece duyarlı olarak geliştirilerek kaliteli çizimler yapmaya imkan tanıyan bir teknolojiye sahiptir. Aynı zamanda manyetik yapışma özelliği sayesinde gecikme süresi neredeyse sıfır olan Apple Pencil, iPad cihazlar üzerinde özellikle de çizim ve modelleme tarafında başarılı bir şekilde kullanılıyor. Şirket tarafından alınmış olan bu yeni patent ile mevcut olan Apple Pencil teknolojisi birleştirilirse ortaya kullanıcıların kullanmaktan zevk alacağı bir teknoloji çıkacak. 

Apple VR, böyle gözükebilirApple VR, böyle gözükebilir

Apple cihazların her biri kontrol edilecek

Şirket tarafından alınmış olan bu patent ile Apple Pencil artık farklı uçlara sahip olan değiştirilebilir ve içerisinde sensörler bulunan dokunmatik bir tasarımla kullanıcıların karşısına çıkacak. Lightning bağlantı noktası ile uçları kolay bir şekilde değiştirilebilen yeni Apple Pencil patenti, içerisinde yer alan sensörler sayesinde Macbook, iMac ve Apple TV gibi Apple ekosisteminin içerisinde yer alan teknolojik cihazları kontrol edebilecek. 

Söz konusu bu yeni Apple patenti, farklı şekillerde uçları sayesinde iPad üzerinde 3D modellemeler yapan kullanıcıların dikkatini çekecek olan bir teknoloji olacak. Değiştirilebilir her ucun farklı özellikleri olacak ve aynı zamanda bu özellikler ile beraber üst seviye çizim ve modelleme deneyimi yaşatacak. Apple şirketi tarafından alınan bu yeni patent, aynı zaman içerisinde değiştirilebilir uçları sayesinde Apple Pencil’in ömrünü de uzatacak.


ABD kongresi Apple'a gizlilik için yeni bir çağrıda bulunduABD kongresi Apple'a gizlilik için yeni bir çağrıda bulundu
Apple Watch kullanıcı sayısı rekora koşuyorApple Watch kullanıcı sayısı rekora koşuyor
Ren Zengfei'den Apple açıklamalarıRen Zengfei'den Apple açıklamaları

PAYLAŞ