Apple, yeni App Store politikası ile ilgili açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Apple, yeni App Store politikası ile ilgili açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-01 20:30:01
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

ABD'li şirket geçtiğimiz haftalarda WordPress ve Epic Games ile bazı sıkıntılar yaşadı. Apple, yeni App Store politikası ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Geliştiricilerin itiraz sürecinden fayda sağlayabileceğini belirten firma, bunun için bazı kurallar koyduğunu ifade etti.

Apple, yeni App Store politikası ile ilgili açıklama yaptı

Haziran ayı içerisinde gerçekleşen WWDC etkinliğinde yeni App Store kuralları hakkında açıklama yapan şirket, bugünden itibaren Apple geliştirme platformunda geliştiricilerin güncelleme konusunda daha hızlı davranabileceğinin altını çizdi.

Huawei CEO'su iddiaları yalanladı: 2020 içerisinde HarmonyOS'lu cihaz gelmeyecekHuawei CEO'su iddiaları yalanladı: 2020 içerisinde HarmonyOS'lu cihaz gelmeyecek

Yeni kurallar sayesinde geliştiricilerin daha özgür hareket edeceğini ifade eden yetkililer şu açıklamada bulundu:

Halihazırda App Store’da bulunan uygulamalarınız için yasal sorunlar ile ilgili olan hata düzeltmeleri haricindeki tüm işlemler daha hızlı bir şekilde sonlandırılabilecek. Ayrıca geliştirici topluluğunun deneyimlerini iyileştirebilmemiz için App Store ve Apple Geliştirme Platformu önerilerinizi bizimle paylaşmanızı öneririz. 

Apple geçtiğimiz aylarda Hey adlı e-posta uygulamasını reddetmişti. Komisyon elde edebilecek uygulama içi satın alma ve deneme seçeneklerinin bulunmaması sebebi ile onaylanmayan uygulama, belli bir süre sonra şirketlerin uzlaşması neticesinde App Store'da yerini aldı.

Epic Games ve WordPress uygulamaları ile ilgili de bazı anlaşmazlıklar yaşayan Apple, geliştiriciler ile ilgili yeni adımlar atmaya devam edeceğini duyurdu. Bazı geliştiriciler, şirketin yüksek komisyon oranlarından vazgeçtiği zaman gerçek manada anlamda geliştirici dostu bir şirket olacağının altını çizdi.



PAYLAŞ