Apple yeni akıllı telefon modelini bugün tanıtabilir! - Haberler - indir.com

Apple yeni akıllı telefon modelini bugün tanıtabilir!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-03 12:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bir süredir yeni bir iPhone modeliyle gündemden düşmeyen Apple hakkında ortaya atılan iddialara göre şirket iPhone SE olarak adlandıracağı yeni akıllı telefonu bugün tanıtabilir!

Uzun bir süredir uygun fiyatlı yeni iPhone modeliyle gündeme gelen Apple’ın bu modeli geçtiğimiz ay kullanıcılarla buluşturması bekleniyordu ki, corona virüs salgını yeni akıllı telefonun çıkış tarihinin de ertelenmesine neden oldu. Mart ayında birkaç yeni ürün tanıtmasına rağmen yeni ve uygun fiyatlı bir iPhone modelinden bahsetmeyen şirket, bugün yeniden bu iddialarla gündemde.

iPhone 12 Pro Max modelerindeki dikkat çeken kamera donanımıiPhone 12 Pro Max modelerindeki dikkat çeken kamera donanımı

“9to5Mac” tarafından yapılan açıklamaya göre Apple yeni iPhone modelini bugün resmi olarak tanıtacak. İddialara göre koronavirüs nedeniyle lansmanlarını iptal eden şirketin satışlarının düşmesi, şirketin uygun fiyatlı iPhone modeli için daha fazla beklemek istememesine yol açmış.

Bugüne dek iPhone SE2 ya da iPhone 9 adıyla piyasaya sürüleceği aktarılan cihaz hakkında bugün gelen haberler Apple’ın yeni akıllı telefonunu iPhon SE olarak isimlendirdiği yönünde.

iPhone SE 2 test aşamasında

Hatta hatırlarsanız iPhone’lar için geliştirilen koruyucu ekranlarda yeni bir iPhone SE modeline rastlanmıştı. Bu da cihazın adının iPhone SE olacağı yönündeki iddiaları güçlendirse de, Apple’ın cihaz adlarını gizlemek konusundaki başarısını düşünürsek şirketin kullanıcılarına farklı bir sürpriz yapmasının da oldukça muhtemel olduğunu söyleyebiliriz. Yeni iPhone modelinde iPhone 7 ve iPhone 8 serisi tasarımlarından etkilendiği iddia edilen şirketin cihazda üç farklı depolama seçeneği sunacağı söyleniyor.

En düşüğü 64 GB olmak üzere, 128 GB ve 256 GB’lık dahili depolama seçeneklerine sahip olacağı aktarılan iPhone SE modellerinin beyaz, kırmızı ve siyah renkleriyle piyasaya sürüleceği de söyleniyor. Ayrıca 3 GB RAM desteğine sahip olacak cihazın arka panelinde 12 MP ana kameraya ve ön ekranında 10 ya da 12 MP çözünürlüğündeki bir ön kameraya sahip olması bekleniyor.

iPhone SE teknik fiyatı

4.7 inç ekrana sahip olan iPhone SE, IPS LCD ektanla gelecek. A13 Bionic işlemci yongasından güç alacağı aktarılan cihazın Touh ID desteğine sahip olacağı biliniyor. Ayrıca NFC desteğiyle piyasaya sürülecek olan cihazda Apple Pay hizmetinin de kullanılabileceği söylentiler arasında yer alıyor.

Tüm bu özelliklerle iPhone modelinden vazgeçmeyen ama aynı zamanda hem daha uygun bir model, hem de daha küçük bir ekran isteyen kullanıcılara hitap edecek olan şirketin yeni iPhone SE modelini 399 dolardan piyasaya süreceği iddia ediliyor. Eğer bu iddialar doğruysa cihazın Türkiye fiyatı vergiler hariç 2.650 TL olacak. Henüz varlığı netlik kazanmayan cihazı Apple’ın bugün tanıtıp tanıtmayacağını ilerleyen saatlerde göreceğiz.


iPhone 12 üretimi 2021'e ertelenebilir!iPhone 12 üretimi 2021'e ertelenebilir!
Uygun fiyatlı iPhone modelinin çıkış tarihi netleştiUygun fiyatlı iPhone modelinin çıkış tarihi netleşti

PAYLAŞ