Apple yatırım yaptıktan sonra Shazam büyük atılım gösterdi - Haberler - indir.com

Apple yatırım yaptıktan sonra Shazam büyük atılım gösterdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-11 10:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

2018 senesine kadar zor dönemlerden geçen ve çok fazla dayanmayacağı düşünülen Shazam Apple’ın satın almasının ardından olumlu yönde bir grafik çizmeye başladı!

1999 senesinde mobil uygulamalar pazarına giriş yapan Shazam kullanıcılar tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmıştı. Uygulama o dönemde şarkıları kullanıcılara SMS yoluyla iletiyordu. ardından yapay zeka güncellemeleriyle gelişen uygulama daha basit ve hızlı bir kullanıma kavuştu. Bu güncellemeyle kullanıcı sayısını ciddi oranda arttırmaya başlayan Shazam başarısını uzun süre elinde tutamadı. Birkaç sene sonra yavaş yavaş kullanıcı kaybetmeye başlayan uygulama özellikle 2011 – 2018 seneleri arasında oldukça inişli çıkışlı bir dönemden geçti. 2018 senesinde ise Apple tarafından 400 milyon dolara sürpriz bir hamle ile satın alınmıştı.

Shazam'ın Apple Tarafından Satın Alınması Avrupa Komisyonu incelemesindeShazam'ın Apple Tarafından Satın Alınması Avrupa Komisyonu incelemesinde

Shzam 158 milyon kar etti!

Shazam satın alındı, uygulama reklamsız oluyor

Akıbetinin ne olacağı merak edilen Shazam için bu satın almadan sonra kötü günler geride kalmaya başladı. Apple tarafından satın alınan uygulama kullanıcılarına birçok ülkede Top 50 listeleri sunmaya başlayarak günde 20 milyon istek almaya başladı. Bu güncelleme Shazam’ın kullanıcı sayısının yeniden artmasını sağladı. Bunun yanı sıra Apple Music’le de entegre olan Shazam kaybettiği kullanıcılarını da geri kazanmaya başladı.

2018 senesinde yayınladığı mali rapora göre 478 milyon kullanıcı kazanan uygulamanın 2017 senesinde açıklanan raporuna göre bu sayı 400 milyondu. Bunun yanı sıra 2017 senesinde yaklaşık 20 milyon dolar zarar eden Shazam, 2018 senesinde 158 milyon dolarlık kar elde etti. Apple tarafından satın alındıktan sonra kullanıcılara daha iyi bir uygulama deneyimi sunan platformun başarısını koruması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Instagram Hikayelere Shazam Desteği GeliyorInstagram Hikayelere Shazam Desteği Geliyor
Shazam Android Uygulamasına Muhteşem Bir Özellik EklendiShazam Android Uygulamasına Muhteşem Bir Özellik Eklendi

PAYLAŞ