Apple yaptığı yatırım ile Samsung'u üzecek - Haberler - indir.com

Apple yaptığı yatırım ile Samsung'u üzecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-09 14:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Teknoloji devi markalar arasında olan Apple, Samsung’u üzecek büyük bir gelecek yatırımına hazırlanıyor!

Bildiğiniz üzere Apple şuanda ekran ve panel konusunda Samsung Display tarafında bağlı durumda. Bu da Apple’ın fiyatları istediği gibi aşağıya çekememesini sağlıyor. Çünkü bu alanda bir rekabet olmadığından Samsung’un belirlediği fiyatta bir düşüş de söz konusu olmuyor. Bu durumu değiştirme kararı alan Apple ilerleyen dönemlerde şirketi ekran ve panel konusunda Samsung’tan bağımsızlaştıracak bir yatırım yapmak için hazırlanıyor. Apple’ın bu konuda en güvendiği şirketlerden biri ise Japan Dislay INC yani JDI. Japan Display Inc’e 200 milyon dolarlık bir yatırım yapacağı iddialarıyla gündeme gelen Apple ise henüz bu konuda herhangi bir açıklama yapmış değil.

Apple, OLED ekran için yeni tedarikçi arıyorApple, OLED ekran için yeni tedarikçi arıyor

İddialara göre Apple, OLED ekran teknolojisiyle geliştirilen iPhone X modelini satışa çıkardığında JDI hala LCD ekranlar üretiyordu. Bunun nedeni ise firmasının OLED ekran üretebilecek kadar maddi güç kaynağına sahip olmamasıydı. Ancak Japon hükümetimden 640 milyon dolarlık bir destek alarak üretimi LCD ekranlardan OLED ekran üretimine geçiş yapmaya başladı.

Apple Samsungla bağını koparmayı planlıyor!

Apple, Samsung'a 683 Milyon Dolar ödedi

Bu alanda Apple’dan da büyük bir destek gördüğü iddia edilen Japan Display Inc’in Apple’dan 200 milyon dolarlık bir yatırım aldığı söyleniyor. Bu açıdan bakıldığında aldığı yatırımlarla mali olarak güçlenen JDI birkaç sene içerisinde sektördeki önemli OLED ekran üreticileri arasında olacağını söyleyebiliriz. Şirkete Apple’ında katkı sağladığını düşünürsek ilerleyen zamanlarda Apple, JDI imzalı OLED ekranlar kullanabilir. Buda Apple’ın teknoloji pazarının liderliğini elinde bulunduran Samsung’u tamamen bırakmayı planlığını söyleyebiliriz.  Tabi buda Apple’ın maliyetlerini düşürmesine büyük ölçüde katkı sağlayacak bir adım. Apple’ın JDI ekranlarını kullanmasının aynı zamanda Japonya merkezli ekran üreticisi şirketinde gelişmesini sağlayacak bir etki yaratacağını da düşünürsek, ilerleyen zamanlarda JDI’yı da Apple dışındaki markalarda görebilme ihtimalimizin olduğunu söylemek de yanlış bir varsayım olmaz. Cihazların en pahalı parçalarından birinin ekran olduğu düşünüldüğünde Apple’ın bu maliyeti düşürmesinin cihaz fiyatlarına da olumlu bir şekilde etki etmesi bekleniyor.

Aynı teknolojiyi daha düşük maliyete kullanıcılarına sunması beklenen Apple’ın 2020 senesinde pazara çıkaracağı yeni iPhone ailesinin de tasarımları şimdiden merak edilen konular arasında yer alıyor. Apple’ın yeni ekranları ve cihazları hakkında bilgi sahibi oldukça sizleri de bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Apple Arcade Türkiye’de! İşte Apple Arcade fiyatı ve Apple Arcade oyunlarıApple Arcade Türkiye’de! İşte Apple Arcade fiyatı ve Apple Arcade oyunları
Apple Arcade'in öne çıkan özellikleriApple Arcade'in öne çıkan özellikleri

PAYLAŞ