Apple Yapsa, Muhtemelen Fahiş Fiyatlara Satacağı Düşünülen Katlanabilir Cihaz Konsepti - Haberler - indir.com

Apple Yapsa, Muhtemelen Fahiş Fiyatlara Satacağı Düşünülen Katlanabilir Cihaz Konsepti

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-24 20:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Katlanabilir akıllı cihazlar adı geçtiği her olay ile gündem de yer almayı başaracak güce sahipler. Şöyle ki, Apple'ın katlanabilir akıllı cihaz üretip üretmeyeceği konusu herkes tarafından merak konusuyken ve şirketin bu piyasada yer alması çok uzun süre olacak gibi düşünülse de katlanabilir iPhone konseptine ait bir videonun gündemde yer alması akılları karıştırdı. Katlanabilir akıllı cep telefon piyasası oldukça hareketli olup, pek çok akıllı cihaz üreticisi olan şirkette bu alanda çalışmalar yapmaya yönelik hareket ettiğinin izlenimlerini veriyor. Tam katlanabilir akıllı cihaz üretme konusunda ilk adımları atan Huawei ve Samsung, katlanabilir cihazlarını piyasaya sürmüşken bunun ardından diğer büyük firmalar da patent işlemleri ortaya çıktı. Apple'ın ise bu alanda en son yer alacağı beklenen şirketler arasında yerini alıyor.Teknoloji devi olan Apple'ın katlanabilir akıllı cihaz üretecekse de bunu 2020 yılının Eylül etkinliğinde duyurması bekleniyor. 

Spotify'dan Apple'a büyük suçlama!Spotify'dan Apple'a büyük suçlama!

Apple katlanabilir cihaz sektöründe son sıralarda

Grafik tasarımcısı olarak görev yapan Antonio De Rosa’nın tasarlamış olduğu katlanabilir iPhone konsepti ile bu cihazdan beklentilerini ortaya çıkarıyor. iPhone X Fold adlı konseptte 6.6 inç AMOLED dış ekran bir çentiğe ve %93.6 ekran, yüzey alanı oranı ile tasarlanmış durumda. Cihaz tam olarak açıldığı taktirde 8.3 inçlik AMOLED ekranlı bir tablet boyutuna dönüşecek. Açık hali ile tablet boyutuna ulaşan cihazın ön kısmında iki adet kamera sisteminin de yer alması tasarımcının cihazdan beklediği özellikler arasında yer alıyor. Katlanabilir cihaz konseptinde yer alan cihazın arka kısmında ise yeni iPhone’larda olacağı söylenen 3 kameralı sistem olacağı bilgisi söz konusu. Arka kısımda yer alması beklenen bu kamera sisteminin katlanma esnasında kamera sistemi cihazın yan kısmında yer alacak. Kameraların biri 12 MP diğeri ise 3x optik yakınlaştırma imkanı sağlayan 16 MP kamera olarak düşünülüyor. Cihazın ön kısmında ise 10 MP kamera bulunuyor.

Elde edilen verilen bir tasarım örneğinden alındığı için işin en önemli kısmı mühendislik aşamasına düşüyor. Bu imkanlar  doğrultusunda tasarımcı oldukça ince ve çevresiz bir akıllı cihaz tasarımı düşünüyor. Bu özellikler ile yetinmeyen tasarımcı, yeni iOS sembolleri üzerinde de çalışmalar yürütüyor. Gündem de yer alan videoda katlanabilir Apple akıllı cihazın kutu tasarımı dahi belli oluyor. Apple'ın yakın zamanda aldığı patent de, soğuk hava esnasında ekranı ısıtabilen bir sisteme sahip katlanabilir ekrana ait olduğunu görmüştük. Bu sistem sayesinde akıllı cihazın ekranı soğuk hava esnasında herhangi bir sorun yaşatmayacak. Apple tarafından alınan bir diğer patent ise açıldığında incelmemesi için ekranın içine dolgu yapmayı içeriyor. Birçok Android akıllı cihaz üreticisi katlanabilir akıllı telefon üretmiş durumda. Katlanabilir cihazlar, tasarım özellikleri ve donanımsal özellikleri ile adından söz ettirse de aynı zamanda fiyat konusunda da oldukça iddialı olarak karşımıza çıkıyor. Apple tarafından üretilen akıllı cihazlar zaten pahalı bir şekilde piyasada yerini aldığı için Apple katlanabilir cihaz ürettiği taktirde fiyatlarının faiş fiyatlar olacağı düşüncesi akıllara gelmiyor değil. 

 


Apple'dan dikkat çeken gizlilik reklamıApple'dan dikkat çeken gizlilik reklamı
Apple'ın Dev Şovu 25 Martta BaşlıyorApple'ın Dev Şovu 25 Martta Başlıyor
Qualcomm ve Apple'ın Davası SonuçlandıQualcomm ve Apple'ın Davası Sonuçlandı

PAYLAŞ