Apple yapay zeka şirketi Voysis’i satın aldı - Haberler - indir.com

Apple yapay zeka şirketi Voysis’i satın aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-06 18:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Dönem dönem satın alma haberleriyle gündeme gelen Apple bu kez iOS işletim sistemi için geliştirdiği Siri’yi daha akıllı hale getirmek için yapay zeka şirketi “Voysis”i satın aldı.

Günümüzün en önemli teknoloji şirketleri arasında yer alan Apple, son dönemlerde yapay zeka teknolojilerini üzerine çalışmalarına ağırlık vermiş durumda. Bu kapsamda bünyesine yeni şirketler dahil etmeye devam eden Apple, Siri’nin konuşma dilini daha doğal bir hale getirmek ve anlama yeteneğini geliştirebilmek için Dublin merkezli yapay zeka şirketi “Voysis”i satın aldı.

Apple gelecekte titanyum kullanmanın bir yolunu buldu!Apple gelecekte titanyum kullanmanın bir yolunu buldu!

Apple Siri için "Voysis"i satın aldı!

Konuyla ilgili “Bloomberg”in yayınladığı bir habere göre pek çok şirket daha önce uygulamalarında daha gelişmiş arama sonuçlarını sunabilmek için “Voysis” tarafından geliştirilen teknolojiyi kullanmışlardı. Dublin merkezli şirketin teknolojisinin kelime öbeklerini anlayabildiğini belirten Bloomberg bu teknolojiyle birlikte Apple’ın Siri’yi daha akıllı bir hale getireceğini belirtti.

Apple Dark Sky'ı satın aldı!

Piyasadaki diğer sesli asistanlarla kıyaslandığında çok daha az sonuç sunmasıyla bilinen Siri yerine pek çok kullanıcı Amazon’un Alexa’sını ya da Google Asistan desteğinden yararlanmayı tercih ediyor.

Bu alanda rakiplerinin gerisinde kalan Apple ise bu durumu değiştirmek üzere gibi duruyor. Son yıllarda Turi, Laserlike ve Xnor.ai gibi şirketleri de satın alan Apple son olarak Voysis bünyesine dahil etti. Henüz Voysis’le yaptığı anlaşmanın detaylarını açıklamayan Apple’ın önümüzdeki sene düzelecek olan WWDC konferansında teknolojisinin detaylarını açıklaması bekleniyor.


Apple sualtı cihazlar için yeni arayüz patenti aldıApple sualtı cihazlar için yeni arayüz patenti aldı
Apple yeni akıllı telefon modelini bugün tanıtabilir!Apple yeni akıllı telefon modelini bugün tanıtabilir!

PAYLAŞ