Apple XR modelinin üretimini azalttı - Haberler - indir.com

Apple XR modelinin üretimini azalttı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-06 17:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

Apple, Eylül ayında tanıttığı iPhone XS ve XS Max'in yanında XR modelini de tanıttı. Pek çok kişi uygun fiyatlı olan bu modelin Xs Max satışlarını düşüreceğini tahmin etmişti. Fakat gerçeğe baktığımızda, Apple XR'ın zayıf tüketici talebi dolayısıyla Foxconn ve Pegatron'u bilgilendirerek üretimi azaltmalarını istedi.

Apple XR modelinin üretimini azalttı

Foxconn, başta yeni iPhone XR için 60 montaj hattı oluşturdu. Fakat bu hat kısa sürede 45'e düşürüldü. Bugüne geldiğimizde ise Apple'a yakın olan kaynaklar, Cupertino merkezli şirketin 100 bin birim daha az XR modeli üretmesi talimatı verdiğini belirtiyor. Hatta bu miktarın fazla iyimser olduğu bile belirtiliyor. Foxconn toplam iPhone XR modelinin üretiminin yüzde 20-25'lik bir kısmını oluşturuyor. iPhone XR üretimi için miktar azaltma yoluna giden tek şirket Foxconn olmamış. Pegatron ve Wistron şirketleri de iPhone XR üretimlerini çok ciddi şekilde azaltmış durumda. Ayrıca XR modeline sırtını dönen Apple kullanıcıları, bugünlerde iPhone 8 ve 8 Plus modellerine daha çok ilgi gösteriyor. iPhone XR'dan yaklaşık olarak yüzde 20 daha ucuz olan bu model, tüketici talebinin artması üzerine 25 milyon birime çıkarıldı. XR modeli ile iPhone 8 modeli arasındaki birim üretim farkı göz önüne alındığında gerçekten de çok fazla bir talep olduğunu anlayabiliriz.

Apple iPhone 5 tamir desteğine son verdiApple iPhone 5 tamir desteğine son verdi

iPhone XR modeli için beklediği ilgiyi ve talebi alamayınca bu modele sırtını dönerek hem üretimi azalttı hem de bu model için geleceği yok denildi.


iPhone'lar Artık Yağmur Altında Daha İyi ÇalışacakiPhone'lar Artık Yağmur Altında Daha İyi Çalışacak
Redd Grubu'nun Yeni Klibi iPhone X ile ÇekildiRedd Grubu'nun Yeni Klibi iPhone X ile Çekildi
iPhone 8 ve iPhone X'e yavaşlatma özelliği geldiiPhone 8 ve iPhone X'e yavaşlatma özelliği geldi

PAYLAŞ